DWA/Argo hakt Veenwouden in de pan

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum kregen zaterdag Veenwouden op bezoek. Voor DWA/Argo werd het een gemakkelijke wedstrijd met weinig tegenstand. Dit bleek ook uit de cijfers want er werd, na een 13-3 ruststand, uiteindelijk eenvoudig met 24-10 gewonnen.

Trainer/coach André Pettinga begon met zijn basis-achttal. Al snel werd duidelijk dat Veenwouden een lastige wedstrijd zou krijgen. De Friezen moesten veel kansen aan de thuisploeg laten en liepen vaak achter de feiten aan. Met vijf treffers op rij van DWA/Argo was de toon dan ook meteen gezet. De doelpunten kwamen uit handen van Tom van der Laan, Lisette Hamminga (2x), Natasja Schuuring en Benjamin Pestoor. Na deze treffers wist Veenwouden de korf ook te vinden. Nick Brandsma, die zijn vizier op scherp had staan, scoorde vervolgens twee keer op rij. Veenwouden reageerde hier op met een treffer vlak onder de korf.

DWA/Argo bleef gefocust en Lisette Hamminga en wederom Nick Brandsma wisten andermaal het gat van de korf te vinden. Na nog één goal van Veenwouden maakte DWA/Argo nog eens vier doelpunten. Deze kwamen uit handen van Gert-Jan Stulp, in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Sam Pestoor, Lisette Hamminga en Natasja Schuuring (2x). De ploegen gingen na een eenzijdige eerste helft de kleedkamers in met een 13-3 ruststand.

Daar werd door Pettinga duidelijk gemaakt dat er goed gespeeld werd, maar dat de ploeg zichzelf nog wel kon uitdagen in de verdediging door meer pressie te geven. Met deze instelling en met de instelling om nog een helft veel doelpunten te maken, gingen de jongelingen uit Winsum en Bedum weer terug de zaal in. Veenwouden kwam scherper terug, want de gasten maakte meteen twee goals achter elkaar.

DWA/Argo was echter duidelijk de bovenliggende ploeg en opnieuw maakten Natasja Schuuring en Nick Brandsma hun treffers. Veenwouden scoorde in de tweede helft ook iets gemakkelijker, maar de Friezen wisten geen stap dichterbij te komen. Het was helder dat er voor hen geen punten te halen waren in Winsum. Lisanne Pettinga zette ook een doelpunt op haar naam en Nick Brandsma was daarna weer twee maal succesvol in de afronding.

Via 18-6 werd er doorgevochten om nog meer goals te maken. DWA/Argo was echter niet heel scherp meer in de laatste fase en dat was ook te merken aan hoe de ploeg omging met de geboden kansen. Veenwouden kreeg ook meer mogelijkheden en zo pakten de Friezen in de slotfase ook nog enkele treffers mee.

Lisette Hamminga, Nick Brandsma en Karen Oostmeijer en Yarin Smedema, in de ploeg gekomen voor de goed spelende Lisette Hamminga, waren allen nog trefzeker. Natasja Schuuring en Benjamin Pestoor waren de laatste doelpuntenmakers in dit doelpuntenfestijn namens de thuisploeg en Veenwouden bepaalde de eindstand op 24-10.

Zaterdag zal DWA/Argo opnieuw thuis spelen in de Ripperdahal in Winsum. DTS uit Surhuizum komt dan op bezoek en deze ploeg wordt beschouwd als de belangrijkste concurrent in de race om het kampioenschap. In de veldcompetitie wist DTS van DWA/Argo met 15-7 te winnen. Het duel is belangrijk voor de koppositie. De wedstrijd gaat om 13.05 uur van start in de Ripperdahal.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (7x), Lisette Hamminga en Natasja Schuuring (5x), Tom van der Laan (2x), Lisanne Pettinga, Karen Oostmeijer, Benjamin Pestoor, Gert-Jan Stulp en Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
DWA/Argo - Veenwouden 24-10
DTS      - WIK’34     14- 7
Zunobri  - Spannum    12-30

Stand:
DWA/Argo               2- 4
DTS                    2- 4
Spannum                2- 2
WIK ’34                2- 1
Zunobri                2- 1
Deinum                 1- 0 
Veenwouden             1- 0

No Replies to "DWA/Argo hakt Veenwouden in de pan"