Kostbare driepunter voor Poolster

Poolster heeft zichzelf een prima dienst bewezen door op eigen veld het op de tweede plaats bivakkerende WVV te kloppen. De Winschoters werden met 2-1 verslagen door de brigade van trainer Jaap Danhof, die ook na dit seizoen aan de Spijksters verbonden blijft.

De geelzwarten konden op sportpark Oldencate in Spijk een goede stap zetten in de richting van de top drie. Voorwaarde was wel dat de thuiswedstrijd tegen WVV gewonnen werd. Geen eenvoudige klus, temeer omdat er toch wat vaste waarden bij de gastheren ontbraken, waaronder de aan zijn ribben geblesseerde Erik Rentema en de geschorste Tom Dijkman. Laatstgenoemde is er komend weekeinde in het duel met SV De Heracliden wel weer bij. De kerstvakantie van Rentema is dit jaar al vroeg begonnen.

Poolster begon goed aan de wedstrijd en zat WVV vanaf de aftrap fel op de huis. Dat leidde in de derde minuut al tot de openingstreffer. Na een goede actie van Danny Wiersum volgde een dito voorzet die door Johan de Groot werd afgerond: 1-0.

De vroege goal betekende een prima opsteker voor de thuisclub die het gevaar Mathijs Mollema goed wisten in te dammen. Dat was voor een groot deel de verdienste van Robin Uilhoorn, die de spits volgde alsof het zijn eigen schaduw was. Poolster kreeg na de treffer meer kansen, maar wist deze niet uit te buiten. De bezoekers werden amper gevaarlijk en dus brak de rust aan met de magere voorsprong voor de Spieksters.

Na de doelwisseling ging Poolster onverdroten verder met het spel dat men in het eerste bedrijf had laten zien. ‘En dat was goed. Ik was zeer content met de manier waarop de jongens dit duel hebben opgepakt. Er was strijd en ze hebben veel energie in de duels gestopt. Daar mogen ze best trots op zijn’, aldus de oefenmeester.

Toch kon zijn ploeg niet voorkomen dat WVV in de 58e minuut langszij kwam door een treffer van Mathijs Mollema vanaf elf meter: 1-1. Enkele minuten later was dat plooitje al weer glad gestreken toen Jeroen de Groot de bal voor het Winschoter doel langs joeg en iedereen het leer voorbij liep. Tot zijn niet geringe verbazing viel het leer vervolgens rechtstreeks in het doel: 2-1.

De gastheren gaven daarna niets meer weg en pakten zo een kostbare driepunter, waardoor men de aansluiting met de top van de ranglijst heeft weten te behouden. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden. Volgens Danhof zou het mooi zijn als Poolster dat duel ook in winst om weet te zetten.

‘Het zal niet eenvoudig worden, want De Heracliden is een lastige ploeg. Toch heb ik goede hoop. We hebben vandaag laten zien dat we de weg naar boven hebben ingezet. Als je de teleurstellende start van het seizoen er even bij pakt, is het een prima gewaarwording dat het nu weer begint te draaien.’

Overigens heeft Danhof, bezig aan zijn tweede jaar bij Poolster, voor een jaar bijgetekend. Club en oefenmeester zijn content met de samenwerking. ‘We hebben hier een prima accommodatie, de club steekt goed in elkaar en er zit veel potentieel in de teams. Ik kon geen enkele reden bedenken om hier te stoppen en het bestuur is ook tevreden. Als de klik tussen twee partijen er is, waarom zou je er dan mee kappen?’, aldus de Lopster.

* Poolster – WVV 2-1 (1-0). Johan de Groot 1-0; Mathijs Mollema 1-1 (str.sch.); Jeroen de Groot 2-1.

No Replies to "Kostbare driepunter voor Poolster"