WEO ontsnapt aan nederlaag tegen DWZ

In een draak van een wedstrijd heeft vijfdeklasser WEO op de valreep nog een punt over weten te houden aan de ontmoeting met DWZ. De Woldendorpers wisten in de slotseconden de 3-3 op het scorebord te koppen en ontsnapten daarmee aan een dreigende nederlaag.

Trainer Bob Mulder stond gedurende vrijwel de heel wedstrijd voor zijn dug-out om de geelzwarten de weg naar succes te wijzen. Misschien had hij beter zelf de voetbalschoenen aan kunnen trekken, want wat zijn pupillen lieten zien was niet best. Omdat ook DWZ amper tot fatsoenlijk voetbal wist te komen, sleepte de eerste helft zich voort.

De thuisclub wist zich geruggesteund door de 9-0 zege op Kloosterburen, maar daar wint momenteel iedereen van en dus was dat duel geen graadmeter voor de tegenstand die men van DWZ zou kunnen verwachten. Die was mager, maar omdat WEO erg onrustig speelde en vooral in de balaanname de ene fout op de andere stapelde, verkeerde keuzes maakte en te snel naar de lange haal greep, kwamen de bezoekers niet echt in gevaar. Zonder daar overigens zelf iets tegenover te stellen, behoudens een gekraakt schot dat door doelmanBert Jager gemakkelijk opgeraapt kon worden.

WEO kon in ieder geval nog zeggen dat het in het eerste bedrijf dreigender was geweest. Niels Jansen, Daniël Boekee en Jan Meijerhof wisten het nylon echter niet in beweging te brengen. Boekee was nog het dichtst bij de openingstreffer. Zijn schot werd echter knap uit de bedreigde hoek getikt.

Na de thee was het al snel raak. Doelman Rick Lode mocht uittrappen en leverde de bal bj Jansen in. Die probeerde op zijn beurt iets moois te bedenken, maar zag de bal richting verste paal stuiteren. Daar stond Boekee klaar om het leer tussen de palen door te jagen: 1-0.
De verwachting was dat de gastheren, met wat meer voetbalvernuft gezegend dan hun opponent, nu wel zouden doordrukken. Niets was echter minder waar. In een tijdsbestek van vijf minuten liet WEO zich twee keer verrassen. Martin Muurman scoorde uit het niets 1-1 en een bijzonder fraaie lob van Elkuran Kryeziu betekende 1-2.

Het duel lag volledig op zijn kop. Bij de gelijkmaker dacht WEO iets te snel aan buitenspel, wat het overigens niet was, en ook bij de tweede tegentreffer zag de Woldendorper defensie er allesbehalve goed uit.

Hoe dan ook, de thuisclub kon weer opnieuw beginnen en dat was geen geruststellende gedachte omdat het voetbal er niet beter op werd. Toch zou de gelijkmaker vallen, met dank aan de doelman van DWZ. Bij een aanval van WEO dacht hij de bal simpel op te rapen. Hoe de doelman het deed zal altijd wel een raadsel blijven, maar de bal gleed onder hem door en daarna was het voor Jan Meijerhof een koud kunstje om het speeltuig binnen te tikken: 2-2.

Dat DWZ niet veel later opnieuw een voorsprong wist te nemen en dat ook hier de doelman een hoofdrol vertolkte, paste precies in het beeld van de wedstrijd. Elkuran Kryeziu mocht links van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Tot zijn net geringe verbazing liet doelman Jager de bal tussen zijn vingers door glippen: 2-3.

In het schemerdonker kon je de grond bijna onder de voeten van de WEO-aanhang weg zien zakken. Veel tijd om na te morren was er echter niet. De jacht op de gelijkmaker werd geopend en zou er komen ook. Aan de linkerkant van het veld liet Boekee eindelijk eens zien dat hij wel degelijk goed kan voetballen en vond hij na zijn voorzet het kopgrage hoofd van Niels Jansen: 3-3.

Nu was het de beurt aan DWZ om door de drassige ondergrond te zakken, want tien seconden nadat er opnieuw was afgetrapt, floot de scheidsrechter voor het laatst. WEO had in ieder geval niet verloren. Of misschien ook wel, want met een punt schieten de Woldendorpers ook niet veel op. DWZ had op meer mogen rekenen, maar maakte ook teveel fouten om een overwinning te kunnen verdienen.

‘Mooi potje voetbal he?’, sprak trainer Bob Mulder na afloop cynisch. Hij wist net als ieder ander deksels goed dat WEO een slechte wedstrijd had gespeeld. ‘We hadden het duel voor de rust al moeten beslissen maar waren niet scherp voor de goal. Dit is eigenlijk wel een afknapper na de zege op Kloosterburen. Maar goed, we hebben in ieder geval nog een punt weten te pakken. Daar zag het niet meer naar uit.’

* WEO – DWZ 3-3 (0-0). Daniël Boekee 1-0; Martin Muurman 1-1; Elkuran Kryeziu 1-2; Jan Meijerhof 2-2; Elkuran Kryeziu 2-3; Niels Jansen 3-3.

No Replies to "WEO ontsnapt aan nederlaag tegen DWZ"