Ghilano Buurmeijer (10) haalt zwarte band

Taekwon-do Academie Jan Ekema heeft zondag dangraad (zwarte band) examens gehouden. De 10-jarige Ghilano Buurmeijer mocht na een lange voorbereiding eindelijk zijn zwarte band in ontvangst nemen en is daarmee de jongste jongen die dit heeft gepresteerd.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft hij (gewoon) een senioren-examen afgelegd en zelfs op alle onderdelen een voldoende behaald. Het examen bestond uit stijlpatronen lopen, diverse soorten stap sparring, zelfverdediging, springtechnieken, breektesten en het verzorgen van een les wat hij zeer goed deed.

De inmiddels 18-jarige Sharyl van Wijk, ooit het jongste meisje die dit ook presteerde, is geslaagd voor haar 3e Dan. Ze behaalde zelfs, door het strak uitvoeren, de maximale score op de stapsparring, wat uniek genoemd mag worden.

Floor Kilburn, die nog maar drie jaar taekwon-do beoefent, behaalde mede dankzij haar turnachtergrond in deze korte tijd ook haar dangraad. Ze scoorde hoog door haar sierlijke trappen. Het examen werd afgenomen door Jan Ekema (7e Dan) en Anna Ekema (6e Dan).

No Replies to "Ghilano Buurmeijer (10) haalt zwarte band"