KlimaatgroepStars naar promotiedivisie

Na twee overwinningen tegen achtereenvolgens Scylla en De Veluwe (beiden met 7-3 ), heeft het team van KlimaatgroepStars zijn doelstelling gehaald. Een plek bij de eerste drie die recht geeft op de voorjaarscompetitie voor promotie. Vanaf de zomer heeft het team zonder uitzondering als team gespeeld en heeft iedereen een positieve rol gehad in dit geheel, wat het terugkijken tot een plezierig gebeuren maakt.

De wedstrijd tegen Scylla in Leiden begon goed en dat leidde tot een 2-1 voorsprong door winst van Shuo Han tegen Boekkooi, verlies met 13-11 in de vijfde game van Peter Verweij tegen Van Santen en winst van Pim van Schaik tegen Van Dijk.

Het zorgenkindje, het dubbel was op dat moment aan het ontvlammen: dit keer met Verweij en Van Schaik. De mannen leken het in de vijfde game te gaan beslissen, maar een paar foutjes in het middengedeelte braken hen op: 2-2.

Shuo Han verloor de vijfde partij van een goed spelende Van Santen en daarmee kwam de ruststand op 3-2 voor Scylla te staan. Na de pauze vocht Van Schaik zich langs Boekkooi, ging Van Dijk er twee keer ruim af en wist Van Schaik voor een primeur te zorgen. Hij boekte een eerste hattrick in de Eerste Divisie door Van Santen te kloppen.

Tegen Tempo Team lukte het nog niet, maar nu was hij ontketend en met zeer fraaie punten liet hij Van Santen in de vierde kansloos. De laatste drie maanden heeft hij hard gewerkt om zich in het team te spelen en dat is hem met glans gelukt. Toen Verweij ook Boekkooi versloeg met degelijk spel, stond er een 3-7 op het bord en waren de Noord-Groninger tafeltennissers zeker van het linker rijtje.

Zaterdag reisde hetzelfde drietal naar Apeldoorn om daar revanche te nemen tegen De Veluwe, waartegen men thuis nog een smadelijke 7-3 nederlaag had geleden. Shuo Han liep tegen de kleine Lode Hulshof een zeperd op: nog geen elf punten in drie games was niet sterk, om een understatement van stal te halen.

Toen liet Peter Verweij zien waartoe hij momenteel in staat is. Paul Haldan ging er ruim met 3-0 van af. Pim van Schaik tegen Jaap van Spanje ging het in vieren en eindelijk werd er door beide mannen eens een gewonnen dubbel genoteerd, waarmee een 1-3 voorsprong werd gerealiseerd.

Dat Shuo Han niet in beste doen is, was al een poosje duidelijk. Ook tegen Paul Haldan was haar geen game gegund. Het is duidelijk dat de training haar op het moment niet veel brengt. Het ‘heilige’ Papendal moet maar weer eens met een bezoekje vereerd worden.
Pim van Schaik pakte zijn vijfde achtereenvolgende competitiezege op niet mis te verstane wijze tegen Hulshof, die ook tegen Verweij in het stof beet.

En zo heeft KlimaatgroepStars elke keer een andere speler(ster) die de strijdbijl opgraaft, nu weer Verweij met een zuivere hattrick. Van Schaik wilde graag tegen Haldan, maar was nu iets te gretig, dus dat feest ging even niet door. De einduitslag werd 3-7 en daarmee eindigde KlimaatgroepStars op twee punten van Tempo-Team als tweede in deze poule.

Anne Vlieg: ‘Evaluerend kunnen we melden dat het lange tijd niet van een leien dakje ging. De eerste twee wedstrijden leverden achttien punten op met onze Spaanse vriend Xavier, maar twee nederlagen tegen Tempo-Team met 6-4 lieten zien dat niet altijd echt niveau werd gehaald. Ook thuis tegen De Veluwe werd met 7-3 verloren, waardoor we scherp moesten blijven en dat is de kracht van het team gebleken. Mentaal zijn er stappen in de goede richting gezet.’

Dat Jan Vlieg dit al vele jaren in huis heeft is genoegzaam bekend, dat Frank Boute het nog steeds kan, ondanks maar twee potjes winst in twee wedstrijden, weet men in Middelstum ook wel. Eveneens dat Xavier te sterk voor deze klasse is en sterker nog dat Shuo Han het niveau te pakken heeft. Dat Peter Verweij en in een later stadium Pim van Schaik zich aan de frontlinie hebben gemeld, wisten Anne Vlieg en Gert Stulp niet.

Vlieg: ‘Het zeer hoge niveau in de training van Verweij etaleerde hij nu ook met regelmaat in deze competitie. Zeventig procent is dik in orde. Van Schaik heeft recent een klapper gemaakt en kan nu doorgroeien. Hier doen we het natuurlijk voor. Hij en Shuo Han moeten naar een hoger plan en in een prachtige voorjaarscompetitie mogen zij excelleren. Wij gaan ons vanaf nu voorbereiden op een competitie waarin we voor de hoogste posities gaan. We zullen zien hoe ver we komen.’

No Replies to "KlimaatgroepStars naar promotiedivisie"