SV Bedum weet ON geen pijn te doen

Oranje Nassau heeft de uitwedstrijd tegen SV Bedum met 0-3 weten te winnen. Een geflatteerde zege, want de Stadjers hadden meer moeite met de gastheren dan de uitslag doet vermoeden. Het surplus aan kwaliteit gaf uiteindelijk de doorslag op het waterkoude en winderige Bedumer sportpark.

SV Bedum heeft meerdere keren kunnen laten zien dat men aardig kan meekomen in de eerste klasse. Het is alleen jammer dat de ploeg van trainer Remy van der Wal vaak wat wisselvallig speelt. Twee weken geleden werd een zeker lijkend punt verspeeld aan Noordscheschut (0-1), vorige week werd een 3-3 remise behaald op bezoek bij Olde Veste ’54.

Dat het geen eenvoudige klus zou worden om Oranje Nassau te bedwingen was op voorhand wel duidelijk. In de aanloop naar het duel toonde de Bedumer oefenmeester zich strijdlustig. ON zou ‘bij de strot gepakt’ worden. En de gastheren hielden woord.

Vanaf de aftrap werd het Oranje Nassau erg lastig gemaakt om rustig op te bouwen. De thuisclub stoorde vroeg en de bezoekers bleken aanvankelijk niet in staat om zich onder de druk uit te spelen. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de eerste mogelijkheden voor SV Bedum waren. Doelman Erwin Heidekamp moest al zijn kunnen aanspreken om de thuisclub van scoren af te houden. Frank Roorda en Soeratmin Venema probeerden het met lage schoten, terwijl ook de spelhervattingen voor de nodige dreiging zorgden. Heidekamp weigerde echter te capituleren.

SV Bedum kreeg de mogelijkheden, maar het was ON dat de score opende. Het is een voordeel dat je spelers in huis hebt die net iets meer in huis hebben dan de gemiddelde voetballer en tot die categorie behoort Frederick Specken zeker. Hij kreeg de bal in de voet aangespeeld, verschafte zichzelf wat ruimte en mikte vervolgens beheerste raak: 0-1. De voorsprong was, zeker in dat stadium van de wedstrijd, tegen de verhouding in.

Nadat de geblesseerd geraakte Nigel Bakker was vervangen door Yannick Groen, liet Soeratmin Venema zien dat hij dit seizoen in een behoorlijke vorm steekt. Hij had zich al eerder aan het front gemeld, maar ook zijn spelhervattingen vroegen om aandacht van de tegenstander. Een van zijn vrije trappen zwabberde richting de linkerhoek, maar Heidekamp was alert en bokste het leer naast.

Voor de pauze zou er niet meer gescoord worden en daarmee had SV Bedum zichzelf tekort gedaan. Op basis van de inzet en de wilskracht had men alleen al een doelpunt verdiend. Het mocht echter niet zo zijn.

Terwijl het al aardig begon te schemeren in Bedum werd er afgetrapt voor het tweede bedrijf en mocht de thuisclub van geluk spreken dat Tyson dos Santos een actie te ver doorvoerde en dat Mitchell Schievels een voorzet van Ali Hussien Al Jaffar maar half raakte met zijn hoofd, anders waren de problemen de gastheren al heel snel boven het hoofd gegroeid. Nu bleef de hoop dat er toch nog een succesje behaald kon worden. 

Na een prima aanval van SV Bedum viel de bal in de 55e minuut voor de voeten van Soeratmin Venema, die ineens uithaalde. Het schot vloog rakelings langs de paal en dus ging ook die mogelijkheid aan de neus van de thuisclub voorbij. Het zou nog een paar keer gebeuren dat de Bedumer bank opsprong omdat de gelijkmaker er aan zatte komen, maar de afwerking liet te wensen over.

Er stond een klein uur op de klok toen Oranje Nassau de voorsprong verdubbelde. De bal lag op een meter of twintig van het doel van Jos Broekmans klaar voor een vrije trap. Die werd genomen door David Voigt en langs de goalie geschoten: 0-2. Oranje Nassau had wat het wilde en kon, zonder echt tot het uiterste te moeten gaan, de wedstrijd rustig en zakelijk uitspelen.

Nadat Mitchell Schievels namens de gasten op de paal hadden geschoten en Frank Roorda een schot door de defensie van ON gekraakt had zien worden, kregen de gasten de mogelijkheid om vanaf elf meter aan te leggen. In de 73e minuut tikte Yannck Groen Tyson Dos Santos binnen de zestien meter aan en het was daarna aan Rhobin Brander om de 0-3 eindstand op het bord te laten zetten. Hij maakte geen fout.De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was weer voor SV Bedum. En natuurlijk was er voor Soeratmin Venema weer een rol in het geheel weggelegd. Zijn voorzet was prima, de kopbal van invaller Stef Klugkist een stuk minder. Het speeltuig zeilde hoog over de deklat en verdween in de duisternis.

SV Bedum had van alles geprobeerd om de nummer twee van 1E een lastige middag te bezorgen, maar vergat zichzelf te belonen. Niet dat de zege van collectief sterke Oranje Nassau onterecht was, maar de hoogte van de overwinning deed geen recht aan het wedstrijdbeeld. De gasten lieten slechts bij vlagen zien waarom ze hoog geklasseerd staan. ‘Ik heb al eerder gezegd dat we wel eens wat zakelijker mogen spelen en wat dat betreft hebben we ons keurig aan de opdracht gehouden. Het klopt dat we veel beter kunnen, maar hoe je speelt is natuurlijk ook afhankelijk van de tegenstander. SV Bedum heeft zich dapper geweerd. De doelpunten vallen op gunstige momenten en ja, we hadden vandaag een prima keeper op doel staan’, vertelde trainer Erwin Heerlijn van Oranje Nassau na afloop.

‘Het klinkt misschien gek dat je met een grijns op je gezicht in de kleedkamer zit als je zojuist met 0-3 verloren hebt, maar het is wel zo. Ik kan mijn ploeg alleen maar een compliment geven voor de manier waarop ze Oranje Nassau hebben bestreden. De uitslag kan ik kort over zijn. Die is geflatteerd en weerspiegelt niet wat er op het veld heeft plaatsgevonden. Wij hebben grote delen van de wedstrijd gedomineerd en kansen genoeg weten te creëren. Het is jammer dat je jezelf niet beloond.

  • SV Bedum – Oranje Nassau 0-3 (0-1). Frederick Specken 0-1; David Voigt 0-2; Rhobin Brander 0-3 (str.sch.)

No Replies to "SV Bedum weet ON geen pijn te doen"