Bouwman verlaat SV De Heracliden

Oefenmeester Ronald Bouwman en SV de Heracliden gaan aan het eind van dit voetbalseizoen in goed overleg uit elkaar. De Meijsters hadden de intentie uitgesproken om verder te gaan met Bouwman. Ondanks de iets mindere resultaten van de afgelopen weken is de mening van de vereniging dat Bouwman prima binnen de cultuur van de vereniging past en is er een ‘klik’ tussen de hoofdtrainer, spelers en staf van het eerste elftal.

Bouwman is echter benaderd door SV Woltersum en dit blijkt een ‘oude liefde’ te zijn. De oefenmeester heeft zelf gespeeld bij de vijfdeklasser en ondanks het feit dat dit een kleine vereniging is, bleek de roep vanuit Woltersum zo sterk dat deze kennelijk voor Bouwman niet te weerstaan was.  De Meijsters betreuren het vertrek van Bouwman maar begrijpen ook dat hij zijn hart in deze wil volgen.

Bouwman maakt zijn tweede seizoen bij SV de Heracliden af waarbij er hard gewerkt zal moeten worden om het tij te keren. De start van dit voetbalseizoen was veelbelovend maar inmiddels is de ploeg door de ondergrens gezakt. Er zullen na de jaarwisseling weer punten gepakt moeten worden om degradatie te ontlopen. Van rustig de competitie uitspelen is geen sprake in Uithuizermeeden.

Vierdeklasser SV de Heracliden feliciteert Woltersum met zijn nieuwe hoofdtrainer en gaat zelf op zoek naar een nieuwe kandidaat. Men gaat nu op zoek naar een opvolger die de selectie op dinsdag- en donderdagavond kan trainen. De nieuwe hoofdtrainer is verantwoordelijk voor het tijdig samenstellen van de selectie, in overleg met de trainer van het tweede elftal en indien nodig de trainer van de hoogste jeugdelftallen.

De geschikte kandidaat geeft leiding aan de technische staf van de selectie-elftallen (samenstelling technische staf wordt in overleg bepaald), verzorgt de trainingen van eerste elftal en coacht deze tijdens de wedstrijden. Hij zal een belangrijke rol spelen in de doorstroming en ontwikkeling van jeugdspelers naar de selectie en heeft hierover contact met de technische staf van het tweede elftal en  jeugd coördinatoren.

Naast zijn verantwoordelijkheden voor het eerste elftal, c.q. selectie, draagt de nieuwe coach de verantwoordelijkheid om betrokken te zijn bij de ontwikkelingen van de jeugdafdeling in Uithuizermeeden.

Uitgangspunt is dat de kandidaat in het bezit van trainersdiploma(‘s) is en ervaring op het gebied van coaching, trainingen en begeleiding heeft. Een pré daarbij is minimaal 4e klasse-niveau. De hoofdtrainer is gericht op doorstroming van eigen jeugd en dient het doel na te streven om spelers, technische staf en zichzelf verder te ontwikkelen. Indien spelers van buitenaf aangetrokken worden moeten ze wel binnen de filosofie van de club te passen.

Het moge duidelijk zijn, SV de Heracliden is op zoek naar een hoofdtrainer die ambitieus is en voldoende oog heeft voor verenigingsstructuur/cultuur waarin prestaties en plezier samen gaan. Een goed en gemakkelijk communicerende trainer, die direct en eerlijk met spelers, begeleiders en overige betrokkenen omgaat en betrokkenheid bij de gehele vereniging toont.

Binnen de vereniging is er een werkgroep opgezet die de procedure de komende weken zal begeleiden. De insteek van deze werkgroep is om eind januari, uiterlijk begin februari een nieuwe hoofdtrainer in overleg met het bestuur en overige betrokkenen aan te stellen. Trainers die hun belangstelling kenbaar willen maken, kunnen dit voor 8 januari per mail doen bij de werkgroep via koos.sikkema@home.nl.

Na een selectieprocedure op CV worden kandidaten uitgenodigd voor een gesprek. Er wordt te allen tijde gemeld of men wel of niet voor deze gespreksronde wordt uitgenodigd. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via bovenstaand e-mailadres. Trainers die nu reeds geïnteresseerd zijn in deze functie mogen hun ambitie reeds kenbaar maken via genoemd emailadres.

No Replies to "Bouwman verlaat SV De Heracliden"