Sterke start turnsters VIOS

Voor de turnsters Bo Dopma, Marilynn Raat, Tess Zemering en Denise Raat van turnclub VIOS uit Warffum is het wedstrijdseizoen weer begonnen. Het viertal startte met een plaatsingswedstrijd in Assen voor de halve finale van het NK.

Bo Dopma kwam uit in de categorie Jeugd 2, supplement E. Dopma moest het tegen achtentwintig andere turnsters opnemen. Dopma begon sterk op brug, turnde al haar eisen en wist hier het eerste cijfer met een score van 10.233 te pakken. Op balk turnde Dopma niet de moeilijkste oefening, maar turnde hier wel een prachtige en stabiele oefening. Ook op dit toestel pakte Dopma de hoogste score met 11.800. Voor het eerste turnde Dopma haar eigen samengestelde oefening op vloer. Hier en daar was nog wat onzekerheid te zien.

De handstandoverslag-salto kwam niet helemaal goed tot stand, wat Dopma zeker een half punt aftrek kostte. Dit resulteerde in de derde score (11.600). Op sprong liet Dopma een half in half uit zien. Met 11.000 scoorde ze het vierde cijfer. Met een puntentotaal van 44.633 mocht Dopma het goud in ontvangst nemen. Door deze geweldige prestatie is Dopma zo goed als zeker van een plek op de halve finale NK. Wel moet ze ook aan de tweede plaatsingswedstrijd in februari deelnemen.

Marilynn Raat kwam uit in de categorie Jeugd 1, N4. Raat nam het op tegen vijfentwintig andere turnsters. Raat begon sterk op de brug, met 13.067 pakte zij de tweede score. Op balk turnde Raat een prima oefening zonder val. Raat turnt echter veel minnetjes, waardoor de D-score van mindere waarde is. Toch scoorde zij met 10.633 het vierde cijfer.

Op de vloer kreeg Raat een wat matige score. Wel een hoge D-score, maar echter veel kleine slordigheidsfoutjes in de elementen en het cijfer hierdoor niet hoger kwam dan 9.833 wat slechts de veertiende score was. Op sprong liet Raat een half in half uit zien wat goed was voor de vierde score een 12.800. Met een totaal score van 46.333 eindigde Raat op de zevende plaats. Hiermee is zij nog niet helemaal zeker van een plek op de halve finale NK. Raat heeft volgende maand in Dalen weer een kans.

Tess Zemering kwam uit in de categorie instap, N3. Zemering nam het op tegen eenentwintig andere turnsters. Zemering begon op rek, waar zij het vierde cijfer scoorde met 12.133. Daarna kwam de balk. Zemering turnde hier een prachtige oefening, met 13.133 pakte ze ruim de eerste score op de balk. Op vloer viel de score van Zemering wat tegen. De oefening was prima met hier en daar wat slordigheid. Het zevende cijfer 11.100 viel dan ook wat tegen.

Als laatste turnde Zemering op sprong. Met haar hurksalto pakte zij het hoogste cijfer. De handstandoverslag vond Zemering wel een beetje spannend, door een vervelende val tijdens een van de laatste trainingen. 13.350 was voor haar overslag een keurig cijfer. Met een gemiddeld cijfer van 13.525 pakte ze hier het tweede cijfer. Met deze prachtige cijfers kwam de totaal score op 49.891 wat Zemering een zilveren medaille opleverde. Door deze geweldige prestatie is Zemering zo goed als zeker van een plek op de halve finale van het NK. Ook zij zal nog in actie moeten komen in Dalen.

Denise Raat kwam uit in de categorie Senior, supplement C. Raat nam het op tegen tweeëntwintig andere turnsters in één van de moeilijkste senior groepen. Voor Raat was dan ook het doel om een wedstrijd te turnen voor haar eigen doelstellingen en niet voor een plaatsing. Raat begon op vloer. Het ging best goed, alleen waren niet alle elementen geteld, waardoor Raat een tekort had en dit veel aftrek kostte. 8.200 was voor Raat erg teleurstellend.

Op sprong liet Raat half in half uit zien wat haar 11.033 opleverde. Op de brug ging Raat voor een makkelijke oefening, bij dit toestel hadden Raat en trainster Sandra Bosman dan ook geen verwachtingen. Toch pakte Raat met deze oefening een verrassend ‘hoge’ score van 8.233. Het laatste doel lag op de balk. Raat begon goed, helaas een val met radslag-radslag. Echter werd op de balk ook een element te weinig geturnd wat haar wederom vier neutrale punten aftrek kostte. Het cijfer kwam niet hoger dan 4.667. Raat eindigde als negentiende. De struikelblokken zijn bekend en kan nu hard aan gewerkt worden voor februari. Trainster Bosman kijkt terug op een goed begin van het wedstrijdseizoen.

No Replies to "Sterke start turnsters VIOS"