Gerik Mik loopt 100e marathon

Hij had het al een keer geprobeerd, maar moest zijn poging vanwege een blessure staken. Nu is het Sint Anner Gerik Mik wel gelukt. De honderdste marathon van de ultraloper staat in de boeken.

In november had Mik de bijzondere mijlpaal in Eelde willen voltooien. Fysieke ongemakken gooiden echter roet in het eten en dus moest er naar een nieuw ijkpunt toegewerkt worden. Zondag was het moment daar. De Sint Anner voelde zich goed en dus moest het er nu maar van komen.

Dit gebeurde in en om Eelde-Paterswolde waar de Drents Friese Woldrunners hun 36e en dit jaar laatste kleinschalige marathon organiseerden. Deze zeer gevarieerde Landgoederen Kerst Marathon met Paterswolde als start- en finishplaats bestond uit vier verschillende omlopen van ruim tien kilometer door natuurgebieden waaronder de Onlanden en Vosbergen en over landgoederen zoals de Braak, Lemferdinge en Vennebroek.

De ronden bestonden uit rustige wegen, fietspaden en verharde en onverharde bospaden. Door de aanhoudende regen leverden de onverharde gedeelten gaandeweg de nodige problemen op. Van opgeven was echter geen sprake. Mik noteerde een tijd van 5.19.43 uur. Bij zijn vereniging Artemis zijn ze blij met de prestatie van Mik. ‘We feliciteren hem hem van harte met deze geweldige prestatie’, aldus de club.

No Replies to "Gerik Mik loopt 100e marathon"