De Hoop (Omlandia) weg, Van der Wal (SV Bedum) blijft

Nieuwjaarsvisites zijn bij uitstek de gelegenheden die clubs aangrijpen om zaken richting de toekomst naar buiten te brengen. Bij Omlandia werd bekend gemaakt dat trainer John de Hoop het na dit seizoen voor gezien houdt. Buurman SV Bedum wil voorlopig nog niet van trainer Remy van der Wal af. De oefenmeester heeft zijn handtekening onder een contractverlenging gezet.

John de Hoop is op dit moment aan zijn eerste seizoen bezig bij de tweedeklasser uit Ten Boer. Hij kreeg voor aanvang van de competitie met een leegloop te maken. Het vertrek van jongens als keeper Devon Harmsma, goaltjesdief Jeroen Haan (beiden Pelikaan S.), Walid Barhouss, Jeroen Scholma en Max van der Hem vormde een flinke aderlating.

De oefenmeester moest roeien met de riemen die hij had, nam de uitdaging aan, maar blijkt de boot niet op koers te kunnen houden. Na de blamerende thuisnederlaag tegen NEC Delfzijl (0-6) werd pijnlijk duidelijk dat de Ten Boersters kwalitatief gezien te kort komen voor het niveau waarop ze nu spelen.

Je zou kunnen zeggen dat het al enige tijd aangekondigde sportieve verval is ingezet. Een gegeven waar intimi al langer voor vreesden. Sportief gezien jammer, maar als het onverhoopt toch tot degradatie komt, levert het waarschijnlijk wel weer veel mooie derby’s op.

De selectie van Omlandia gaat deze week, overigens door omstandigheden zonder John de Hoop, op trainingskamp naar Marbella en wil proberen het seizoen af te sluiten met handhaving in de tweede klasse. Motivatie en inspiratie zijn de sleutelwoorden die gebruikt worden om de zaak weer op de rails te krijgen.

‘Er waren bij beide partijen twijfels en als dat het geval is, moet je er niet meer aan beginnen’, motiveert voorzitter Johan Bos de scheiding tussen coach en club. ‘Maar laat er geen twijfel over bestaan, John zal er in de tweede helft van het seizoen alles aan doen om ons in de tweede klasse te houden. En als dat niet lukt, moeten we ook niet al te triest doen.’

Dat zal nog een hele toer worden, want Omlandia heeft het tot dusver erg moeilijk in deze klasse. Na twaalf wedstrijden, waarvan er tien werden verloren, hebben de witblauwen nog maar twee punten weten te verzamelen en zijn ze de drager van de rode lantaarn. Het laatste gewonnen punt dateert van 27 oktober toen De Weide op bezoek kwam. Dat duel eindigde zoals hij begon.

Vrolijker nieuws viel er te noteren tijdens de nieuwjaarsborrel van SV Bedum. Oefenmeester Remy van der Wal heeft van het bestuur van de eersteklasser te horen gekregen dat hij na dit seizoen nog een jaar mag aanblijven. De Bedumer zegt blij te zijn dat hem de kans geboden wordt om verder te bouwen. ‘Het vertrouwen dat ik vanuit het bestuur krijg is groot en dat maakt mij trots. Het is voor mij tevens een mogelijkheid om volgend jaar voor mijn diploma TC1 te gaan. Er wachten mooie uitdagingen’, zegt Van der Wal.

De resultaten van het Bedumer vlaggenschip, momenteel de nummer dertien van 1E zijn niet denderend. Menig trainer zou, even puur naar de ranglijst kijkend, voor zijn positie moeten vrezen. Voor SV Bedum geldt echter dat een of twee zeges al een wereld van verschil kunnen betekenen, erkent ook Van der Wal: ‘Een overwinning meer en we zouden het hier niet eens over vertrouwenskwesties hebben. We staan voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Dat willen we uitstralen. Het vertrouwen is er en ik ben er van overtuigd dat het goed gaat komen. We zijn nog niet eens over de helft.’

No Replies to "De Hoop (Omlandia) weg, Van der Wal (SV Bedum) blijft"