Drietal Artemissers op nieuwjaarsloop

Voetbalvereniging De Wilper Boys uit het gelijknamige dorp De Wilp stond zaterdag garant voor de organisatie van de 39e editie van de Nieuwjaarsloop. Bij deze eerste loop in het nieuwe jaar konden de deelnemers kiezen uit de afstanden 5, ruim 10 en 21,1 kilometer.

Daarnaast waren er een drietal jeugdwedstrijden. In totaal stonden er 350 deelnemers, waaronder 60 kinderen, aan de start. Het miezerde enigszins en op de open stukken van de verschillende mooie parcoursen in het Gronings-Friese grensgebied stond een harde wind. Op de ruim 10 kilometer gingen 100 mannen en 39 vrouwen, waaronder drie Artemissers, van start. Deze drie, te weten Gonny Houtman uit Winsum, Johan Vonck uit Garnwerd en Wim Ammeraal uit Leens presteerden naar behoren.

De Garnwerder finishte bij de mannen overall als 17e met een keurige tijd van 43.04 minuten. De 39e plaats was voor de Leenster die voor deze afstand 46.49 minuten nodig had. Bij de vrouwen overall behaalde Gonny Houtman n een veld van 39 deelneemsters een knappe maar ondankbare vierde plaats in 48.22 minuten. Haar achterstand op de nummer drie bedroeg slechts 19 seconden.

De kleinschalige en gezellige Nieuwjaarsloop in De Wilp, met de kantine en de kleedaccommodatie van de plaatselijke voetbalvereniging als uitvalsbasis, kende een prima organisatie (foto: Artemis Winsum).

No Replies to "Drietal Artemissers op nieuwjaarsloop"