Holwierde winnaar van Regiocup 2019

In het tot Groningen Seaports Stadion omgedoopte bedrijfspand van Wijnne en Barends in de Delfzijlster haven heeft NEC Delfzijl, na het succes van vorig jaar, de Regiocup niet opnieuw weten te winnen. In de finale wist Holwierde, de vorige editie als vijfde geëindigd, de ‘bekerhouder’ na shootouts op de knieën te dwingen. In de reguliere speeltijd waren de ploegen op 2-2 blijven steken.

De eerste drie clubs die als sterkste uit de voorronden waren gekomen, hadden zich voor de finaleavond geplaatst. In Poule A waren dat Poolster, het Winschoter WVV en NEC Delfzijl, waarbij Poolster poulewinnaar werd met veertien punten. In Poule B stak Siddeburen de eerste plaats in de zak en volgden Holwierde en DVC Appingedam ook de weg naar de finale-avond.

De ontknoping begon met het duel tussen Holwierde en DVC Appingedam. De Damsters openden de score via Chris Dijks, maar het was Yirsan Bouman die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Bram Mulder, de zoon van ex-prof Bob Mulder, eiste daarna de aandacht voor zich op. Hij schoot een bal op sublieme wijze in de kruising voor de 1-2. Bij die stand zou het ook blijven en dus kon DVC van een prima start spreken.

WVV trad daarna aan tegen NEC Delfzijl. Nadat Tom van Aalst de Winschoters op 1-0 had weten te zetten, was het Jeffrey Roeters die het met succes van afstand probeerde: 1-1. Vervolgens kegelde Mathijs Mollema de 2-1 tegen het nylon en bracht zijn toernooitotaal daarmee op twaalf treffers. Het zou niet voldoende zijn voor de zege, want Peter van Hunnik bepaalde de eindstand op 2-2.

Er werd vervolgens met iets meer dan normale aandacht naar het duel tussen DVC en Poolster uitgekeken. Voor de ploeg uit Spijk zou de ontmoeting op een flater van jewelste uitlopen. De poulewinnaar bakte er helemaal niets van en werd met maar liefst 7-0 afgedroogd. Bram Mulder produceerde vier treffers, waaronder een glaszuivere hattrick.

Terwijl Poolster de wonden likte, bonden Siddeburen en NEC Delfzijl de strijd met elkaar aan. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en dat kwam dan ook in de eindstand (2-2) tot uitdrukking.  Overigens kreeg Jeroen Slachter nog geel na een harde tackle en dus stonden de Boertjes ook nog enige tijd met vier man in het veld.

De vraag was of Poolster zich tegen buurman Holwierde enigszins zou herstellen. In plaats van speler Jesse Smit stond nu Marcel Werkman in het doel. Een echte keeper dus, die overigens na tien seconden spelen al moest vissen. Bram Geurtsen wist de sluitpost als eerste te passeren: 0-1.  Holwierde liep vervolgens soepeltjes uit naar 0-4 en pas toen deed Poolster iets terug via Arjan de Weerdt: 1-4. Het antwoord (1-5 Yirsan Bouman) liet niet lang op zich wachten. Het doelpunt dat Wisse de Regt maakte (2-5) kon niet verbloemen dat Poolster veel te kort kwam om een rol van betekenis te kunnen spelen. Het zou uiteindelijk 4-7 worden in het voordeel van Holwierde.

Interessant was vervolgens de ontmoeting tussen Siddeburen en WVV. En ja, het was Mathijs Mollema die voor 0-1 wist te zorgen. Siddeburen liet zich echter niet van de wijs brengen en draaide de achterstand om in een 2-1 voorsprong dankzij twee treffers van Bjorn Puister. Een enigszins verrassende zege van de Boertjes, maar zondermeer verdiend.

Het te kijk gezette Poolster moest het daarna tegen WVV opnemen met als inzet de vijfde en de zesde plaats. En wat de hele avond al werd gevreesd, kwam nu uit. Poolster kreeg een nederlaag met dubbele cijfers om de oren. WVV wist met maar liefst 10-1 te winnen. Mathijs Mollema gebruikte de ongelijke strijd om zijn plaats in de topschutterslijst te verstevigen, Ivan Geesink en Fathi Salih lieten een hattrick noteren en Robbin Vriend redde de spreekwoordelijke eer voor Poolster.

De halve finale werd gespeeld tussen NEC Delfzijl en DVC Appingedam. De Delfzijlsters kwamen aan de leiding dankzij een treffer van Daan Nepperus: 0-1. De Damsters kwamen terug in de race door een rake inzet van Marc Huft en de spanning werd verder opgevoerd toen Nepperus nogmaals succesvol was. DVC Appingedam had met Bram Mulder een troef van formaat in huis. Hij zorgde voor 2-2, maar in de reguliere speeltijd werd daarna niet meer gescoord. En dus moesten er shootouts aan te pas komen om de finalist aan te kunnen wijzen. Die werden door NEC Delfzijl gewonnen.

Daarmee was een plaats in ieder geval ingenomen, de tweede moest komen uit de confrontatie tussen Siddeburen en Holwierde. De Katmisbewoners konden juichen toen Bram Geurtsen de 0-1 op de scoreborden had laten zetten. De volley waarmee hij dat deed was om in te lijsten. Christian van der Broek verdubbelde de marge (0-2), maar Ruben van der Ploeg bracht de ploegen weer dichter bij elkaar: 1-2. Verder liet Holwierde het echter niet komen. Mike Kraan en Yirsan Bouman bepaalden de eindstand op 1-4 en dus was Holwierde de tweede finalist.

De troostfinale tussen DVC Appingedam en Siddeburen eindigde in een overwinning voor DVC Appingedam. Namens de Damsters trof Kenan Aydinoglu het doel en Bram Mulder maakte er 2-0 van. Nadat Jeroen Slachter de 2-1 op zijn naam had laten zetten, ging Bram Mulder over het been van de Siddebuurster goalie maar zorgde wel voor 3-1 en vervolgens toverde hij ook de vierde en vijfde treffer van DVC uit de hoge hoed. En dus stond er weer een hattrick op zijn conto. Siddeburen moest uiteindelijk met 5-1 buigen voor Mulder en consorten en viel door de nederlaag net naast het podium.

Wie er uiteindelijk met de toernooiwinst vandoor zou gaan bleef lang onduidelijk. Namens NEC Delfzijl toonde Daan Nepperus aan het doel wel te kunnen vinden (1-0). Bram Geurtsen dacht daar het zijne van. Hij probeerde de Holwierders met een loeihard schot langszij te krijgen, maar zag zijn poging op de kruising uiteen spatten. Een dure misser, want het antwoord van NEC Delfzijl liet niet lang op zich wachten. Peter van Hunnik leidde de Delfzijlsters naar 2-0 na goed voorbereidend werk van Jeffrey Roeters.

Het zou voor Holwierde een hele toer worden om deze achterstand recht te breien, maar zich op voorhand gewonnen geven hebben de Katmisbewoners nog nooit gedaan. Yirsan Bouman bracht de spanning terug in het duel: 2-1. Met nog enkele minuten op de klok liet Holwierde zien dat het niet alleen op echt gras, maar ook in de zaal weet wat de betekenis van het woord onverzettelijkheid is. Danny Bult zorgde 120 seconden voor het eindsignaal voor de 2-2 en dus kwamen de shootouts wel erg dichtbij. Sterker nog, die kwamen er en daarin bleek Holwierde over de sterkste zenuwen te beschikken.

Uitslagen en eindstand Regiocup 2019

Holwierde   – DVC Appingedam 1-2
WVV      – NEC Delfzijl  2-2
DVC Appingedam – Poolster    7-0
Siddeburen   – NEC Delfzijl  2-2
Poolster    – Holwierde   4-7
Siddeburen   – WVV      2-1

5e en 6e plaats
WVV      – Poolster 10 – 1

3e en 4e plaats
DVC Appingedam – Siddeburen 5 – 1

1e en 2e plaats
NEC Delfzijl  – Holwierde 2 – 2
Holwierde wint na shootouts

No Replies to "Holwierde winnaar van Regiocup 2019"