Vrouwenvoetbal op volgende editie Eurocup..?

De SES Female Cup, oftewel vrouwenvoetbal op Eurocup Delfzijl. Een utopie of volgend jaar realiteit? Als het aan een vertegenwoordiging van vv Farmsum ligt, gaat er hoe dan ook een damestoernooi komen. Om hun wens kracht bij te zetten zijn Jasminne Bos en Anouk Lambeck een petitie gestart.

De groene grasmat is al heel lang geen domein dat alleen maar door mannen wordt bezet. Het vrouwenvoetbal is nog altijd in opmars. En dat is net alleen te danken aan de prestaties van het Nederlands vrouwenteam. De meiden van bondscoach Sarina Wiegman hebben de harten van veel Nederlandse voetballiefhebbers gestolen. Dat heeft het vrouwenvoetbal ongetwijfeld verder doen opbloeien.

Op amateurniveau is het echter hard knokken voor erkenning. Ook daar roeren de vrouwen zich, maar blijven de prestaties vaak ‘binnenskamers.’ Er is weinig belangstelling voor al die meiden die zich in de weekenden het vuur uit de sloffen rennen. De dames Jasminne Bos en Anouk Lambeck vinden dan ook dat er niet genoeg aan de weg wordt getimmerd. Tijd voor actie dus en wat is er dan mooier om Eurocup Delfzijl als handvat te nemen voor een publiciteitsoffensief. Het tweetal greep de gelegenheid aan om een petitie te starten met als doel er voor te zorgen dat ook zij een podium krijgen op Eurocup Delfzijl.

Enkele jaren geleden klopten ze bij de organisatie op de deur, een duidelijk antwoord bleef tot op heden uit. En dat steekt de meiden. Er is volgens het duo voldoende talent en er zijn genoeg vrouwenteams in de omgeving die aan de SES Regiocup mee zouden kunnen doen. ‘Anno 2019 doen de vrouwen zeker niet onder voor de mannen’, vindt het tweetal. Zij krijgen steun van hun clubgenoten Kevin Meertens en Ingrid Werbata-Ausema van zondagclub Farmsum. Volgens hen wordt er echter geen gehoor gegeven aan hun oproep en dus hebben ze voor een andere aanpak gekozen om aandacht voor dit onderwerp te vragen. En dat doen ze door middel van een petitie.

Een petitie starten is een, maar er komt meer bij kijken om een vrouwentoernooi in Eurocup Delfzijl ingeburgerd te krijgen. Het kwartet probeert met een plan van aanpak de realisatie een stap dichterbij te brengen. ‘We zullen met de organisatie moeten onderhandelen of er op Eurocup plek is voor een damestoernooi. We hebben goede hoop dat ons dit gaat lukken.’

Verenigingen die men wil motiveren om aan een dergelijk toernooi mee te doen, komen uit Appingedam, Loppersum, Holwierde, Delfzijl, Meedhuizen, Wagenborgen, Siddeburen en uiteraard Farmsum. ‘Wij denken dat we een spannend damestoernooi kunnen waarborgen’, aldus de initiatiefnemers.

En dat ze het serieus aanpakken blijkt wel uit het feit dat ze nu al in staat blijken een zaterdagavond met voetbal en dans te vullen. Het showgedeelte zou door de Damster dansschool Tapila2 gevuld moeten worden. De voetbalsters zullen volgens de plannen in twee poules gaan spelen en dan via de kruisfinales naar het slotakkoord toewerken. Wanneer dat allemaal concreet moet worden? Als het aan de bedenkers ligt willen ze zo weinig mogelijk tijd verloren laten gaan. En dus hebben ze zichzelf een doel gesteld. Tijdens de volgende Eurocup Delfzijl moet de eerste editie van de Female Cup een feit zijn. De gesprekken daarover hopen ze na het weekend te voeren.

Klik op het plaatje om de petitie ook te tekenen als u vindt dat het vrouwenvoetbal onderdeel van Eurocup Delfzijl moet worden.

No Replies to "Vrouwenvoetbal op volgende editie Eurocup..?"