Korfballers DWA/Argo eenvoudig langs WIK ’34

Na en lange periode van rust moesten de korfballers van DWA/Argo de wei weer in. Zaterdag stond er een uitwedstrijd op het programma in Damwoude tegen WIK ’34. DWA/Argo heerste vanaf het begin van de wedstrijd en WIK ’34 wist niets in te brengen tegen de gasten. Na een 3-12 ruststand 12 reisden de Bedumers en Winsumers met een 11-23 overwinning huiswaarts.

Er was een kleine wijziging in de basisopstelling van trainer/coach André Pettinga. Gert-Jan Stulp begon op de plek van de geblesseerde Sam Pestoor. DWA/Argo schoot als een raket uit de startblokken met een versierde strafworp door Benjamin Pestoor. Natasja Schuuring wist deze te verzilveren. Hiermee was de toon van het duel gezet, want DWA/Argo kwam vervolgens maar liefst zes keer op rij tot scoren, zonder dat WIK ’34 iets terug wist te doen. De doelpunten van de gasten kwamen uit handen van Nick Brandsma, Tom van der Laan (2x), Lisanne Pettinga (2x) en Lisette Hamminga.

Met nog dertien minuten in de eerste helft maakte ook WIK ’34 twee treffers. Nick Brandsma en Tom van der Laan zorgden er voor dat het gat weer groter werd: 2-9. De thuisploeg was nog een keer trefzeker voor de rust, maar DWA/Argo was nog niet klaar want Benjamin Pestoor maakte twee prachtige goals op rij, waarna Gert-Jan Stulp de laatste treffer voor het rustsignaal wist te maken.

Na de pauze was Lisette Hamminga de eerste die scoorde. Zij zette de stand op 3-13. In de tweede helft kon WIK ’34 iets meer tegenstand bieden en de ploeg scoorde ook wat gemakkelijker. Het werd echter niet spannend, want de verschillen waren te groot. DWA/Argo overheerste en bleef zelf ook doorgaan met scoren.

Via 4-13, 6-16 en 10-21 liep de wedstrijd naar het einde. De meegereisde wisselspelers Yarin Smedema en Aaltje Kinderman werden nog binnen de lijnen gebracht en dit leverde meteen resultaat op. Yarin Smedema wist een mooie doorloopbal af te ronden en Nick Brandsma bracht daarna met het laatste schot voor DWA/Argo de stand op 10-23. WIK ’34 wist nog een keer te scoren en daarna klonk het eindsignaal van deze ongelijke strijd: 11-23.

Zaterdag speelt DWA/Argo een thuiswedstrijd tegen Zunobri uit Zuidhorn. Dit duel begint om 19.15 uur in de Ripperdahal in Winsum.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Tom van der Laan (4x), Benjamin Pestoor en Lisette Hamminga (3x), Lisanne Pettinga, Natasja Schuuring en Gert-Jan Stulp (2x), Yarin Smedema (1x).