Toppers op GK tafeltennis in Loppersum

Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden gaat volgende week vrijdag van start. Dan vinden namelijk de Groninger kampioenschappen tafeltennis in de gemeente Loppersum plaats. Het driedaagse evenement met bijna 350 deelnemers wordt voor de tweede keer georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TALO uit Loppersum en het Middelstummer Midstars. Het evenement wordt gehouden in de Boshal aan de Bosweg in Loppersum. De Lopster sporthal is dan drie dagen lang de tafeltennismekka van de provincie.

Vrijdag gaat de organisatie met twee professionele promoteams eerst tafeltennis promoten via clinics voor basisschoolkinderen uit Loppersum en Middelstum, ’s avonds mag de ‘oude garde’ aan slag tijdens de Open Veteranen. Op dezelfde avond zullen ook de Open Lopster kampioenschappen plaatsvinden voor (ex-) inwoners uit de gemeente Loppersum die nog niet lid zijn van een tafeltennisvereniging.

Zaterdag wordt het toernooi door burgemeester Hans Engels van de gemeente Loppersum geopend en daarna mogen de jeugd en de G-tafeltennissers onderling uitmaken wie jeugdkampioen en G-kampioen wordt van de provincie Groningen in zowel enkel- als dubbelspel. Het G-tafeltennis werd vorig jaar door velen gezien als het hoogtepunt van het weekend.

Zondag zijn de senioren aan de beurt met onder anderen topspelers als Nederlands kampioen bij de dames Shuo Han Men en titelverdediger Peter Verweij. Ook zondag wordt er net als zaterdag gestreden voor het kampioenschap in zowel enkel- als dubbelspel.

‘Midstars en Talo organiseren nu samen voor de tweede keer de GK Tafeltennis in de gemeente Loppersum en we zijn hartstikke blij dat we weer veel deelnemers mogen ontvangen. Daar mogen we zeer trots op zijn als organisatie en gemeente. De komende week nog even de laatste puntjes op de i en dan gaan we er alles aan doen om er een mooi tafeltennisweekend van te maken. Wij hebben er in ieder geval zin in’, aldus Wouter Fokkens namens de organisatie.

Programma:
Vrijdag 25 januari
10.00 – 15.00 uur: Table Stars Promotie Dag (basisscholen uit Middelstum en Loppersum)
19.00 – 23.00 uur: Open Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Veteranen (veteranen uit heel Nederland)
19.00 – 23.00 uur: Open Lopster Kampioenschappen Tafeltennis ((ex-) inwoners van de gemeente Loppersum)

Zaterdag 26 januari
09.00 – 18.00 uur: Open Groninger Kampioenschappen G-Tafeltennis enkel en unified (spelers met een verstandelijke beperking)
09.00 – 18.00 uur: Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Jeugd enkel en dubbelspel (jeugdspelers uit de provincie Groningen)

Zondag 27 januari
09.00 – 18.00 uur: Groninger Kampioenschappen Tafeltennis Senioren enkel en dubbelspel (seniorenspelers uit de provincie Groningen)

No Replies to "Toppers op GK tafeltennis in Loppersum"