Willem Kluin ‘terug’ bij Noordpool UFC

Vijfdeklasser Noordpool UFC heeft een opvolger gevonden voor de naar Warffum vertrekkende Jur Smit. Oefenmeester Willem Kluin, aan zijn tweede seizoen bezig bij vierdeklasser SIOS uit Sauwerd, gaat de Uithuizers onder zijn hoede nemen.

Het nieuwe bestuur van de geelzwarten is uitermate verheugd met de aanstelling van Kluin. Voorzitter Andries Broekhuizen: ‘We waren op zoek naar een trainer die de binding tussen de jeugd en de senioren kan vergroten. Daarmee hopen wij met Kluin de stap hogerop te kunnen maken. Groot voordeel is dat hij de club erg goed kent.’

De oefenmeester traint momenteel de JO-17 van Noordpool UFC. Daarnaast was hij van 2011 tot en met 2016 trainer van de hoofdmacht in Uithuizen en was hij ook actief bij de zondagtak van Winsum en Warffum.

Zoals gememoreerd zal Smit vanaf volgend seizoen zijn kunsten gaan vertonen bij Warffum. Bij de kanaries is hij geen onbekende, want in de periode tussen 1993 en 1996 trainde hij de Warffumers ook al.

De in Winsum woonachtige Smit, die in het verleden ook regionale clubs als Poolster, Hunsingo, Viboa en Godlinze trainde, krijgt overigens meteen met een flinke ommezwaai te maken bij de Warffumers. De club heeft namelijk besloten om na honderd jaar zondagvoetbal, in juni van het afgelopen jaar werd het eeuwfeest nog gevierd,  naar de zaterdag te verkassen.

No Replies to "Willem Kluin 'terug' bij Noordpool UFC"