Corenos winnaar van eerste Wintercup

Op het kunstgrasveld van vierdeklasser Corenos uit Roodeschool is zaterdag de allereerste Wintercup afgewerkt. Aan dit toernooi werd deelgenomen door het Zandeweerster ZEC, FC LEO Leens, Noordpool UFC uit Uithuizen en uiteraard de thuisclub. Aan het einde van de vrieskoude sessie kwam Corenos als winnaar uit de bus. De gastheren hadden de meeste goals gemaakt en mochten zich, ondanks een nederlaag tegen FC LEO toch toernooiwinnaar noemen.

Initiatiefnemer van het toernooi is trainer Marco Pesiwarissa van Corenos, die de afgelopen twee seizoenen een soortgelijk wintertoernooi bij de vrouwen van Helpman heeft georganiseerd. ‘Het idee is ontstaan omdat er in deze regio weinig vernieuwends is. Vandaar de reden om een mini-wintertoernooi te organiseren voor clubs uit de regio.’

Volgens Pesiwarissa is het de bedoeling om hier een jaarlijks terugkomend toernooi van te maken. ‘In deze fase wil je als trainer jouw team zo veel mogelijk aan het werk zien en dan biedt zo’n toernooi een mooi alternatief’, vindt hij. De coach zocht zelf contact met de deelnemende clubs en die reageerden enthousiast op de uitnodiging.

Voor het toernooi werd gekozen om ook het aantal gemaakte doelpunten mee te laten wegen in de puntentelling. Zo kreeg de ploeg die een wedstrijd won drie punten plus het aantal gemaakte doelpunten. ‘In het voetbal draait het om doelpunten maken. Hoe kun je dat beter stimuleren door ook dat mee te laten tellen. Het doel is om het toernooi zo aantrekkelijk mogelijk te maken, ook voor het publiek. Door deze puntentelling gaat het erom dat je als ploeg zoveel mogelijk doelpunten maakt en ploegen tot het eind van het toernooi mee laat blijven strijden’, aldus bedenker Pesiwarissa.

De openingswedstrijd ging tussen Corenos en ZEC. De gastheren begon de wedstrijd, die 25 minuten duurde, met heel veel druk vooruit. Dat resulteerde uiteindelijk in een 4-1 zege. Het volgende duel was dat tussen Noordpool UFC en favoriet FC LEO. De Uithuizers waren op het allerlaatste moment met een mix-team komen opdraven, om zo alsnog deel te kunnen nemen. FC LEO trok met 1-2 aan het langste eind.

In hun tweede wedstrijd kwam ZEC beter uit de kleedkamer, want deze werd met 3-0 van Noordpool UFC gewonnen. FC LEO nam het aansluitend op tegen Corenos. Door verdedigingsfouten en een veel scherper FC LEO, ging de winst uiteindelijk naar de Oranjehemden. Ondanks het verlies konden de Roodeschoolsters wel een doelpunt bijtellen. Het werd 3-1 voor FC LEO.

Om de Leensters voor te blijven op de ranglijst, moesten de Roodeschoolsters hun laatste wedstrijd tegen Noordpool UFC met fikse cijfers winnen. En dat deden ze dan ook. Het werd eenrichtingsverkeer, waarbij Corenos de bovenliggende partij was. Het werd maar liefst 7-1. Door deze uitslag bleef Corenos met 18 punten op de eerste plaats staan.

In de laatste ontmoeting tussen ZEC en FC LEO moesten de Oranjehemden met vier doelpunten winnen om zich tot toernooiwinnaar te laten kronen. De Zandeweersters boden echter prima tegenstand. Uiteindelijk werd het 0-2 voor FC LEO, waardoor Corenos tot toernooiwinnaar werd uitgeroepen.

Pesiwarissa: ‘Het was een zeer geslaagd toernooi voor Corenos. Hopelijk blijft het niet bij deze ene keer.’ In de wandelgangen wordt al gesproken over een soortgelijk toernooi in de zomermaanden, dit ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Uitslagen:
Corenos       – ZEC              4 – 1
Noordpool UFC – FC LEO           1 – 2
ZEC           – Noordpool UFC    3 – 0 
FC LEO        – Corenos          3 – 1
Corenos       – Noordpool UFC    7 – 1
ZEC           – FC LEO           0 – 2 
 
Eindstand:
1. Corenos                   18 punten
2. FC LEO                    16 punten
3. ZEC                        7 punten
4. Noordpool  UFC             2 punten

No Replies to "Corenos winnaar van eerste Wintercup"