DWA/Argo met ruime cijfers langs Zunobri

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in de eigen Ripperdahal in Winsum met gemak van Zunobri uit Zuidhorn weten te winnen. In een attractief duel werd het na een 13-6 ruststand uiteindelijk 28-15 voor de Bedumers en Winsumers. DWA/Argo startte zonder Tom van der Laan. Hij was afwezig in verband met studie en werd vervangen door Gert Jan Stulp.

Op voorhand was de verwachting dat DWA/Argo een gemakkelijke dag zou krijgen, maar Zunobri was duidelijk niet gekomen om zich simpel te laten afslachten. De ploeg uit Zuidhorn kon aan het begin van de wedstrijd goed meekomen en wist enkele malen een achterstand weg te werken.

Bij 4-4 greep trainer-coach André Pettinga in door een time-out aan te vragen en dat had effect. Hierna ging de thuisploeg beter spelen. De aanvallen werden beter neergezet en door een sterke rebound werden veel kansen gecreëerd. Resultaat was dat DWA/Argo wegliep naar 9-4 en doorstoomde naar een 13-5 voorsprong aan het einde van het eerste bedrijf.

Na de pauze kwam Zunobri eerst met drie treffers op rij terug tot 13-9, maar daarna kwam de scoringsmachine bij de thuisploeg echt op gang. Via 15-10, 18-11 en 22-12 liep DWA/Argo in de tweede helft verder weg naar 24-14.

Met nog circa tien minuten op de klok leek een score van dertig haalbaar te worden, maar dat lukte uiteindelijk niet. Het publiek kreeg nog wel een aantal mooie acties te zien en de scheidsrechter floot af bij 28-15. DWA/Argo kan tevreden terugkijken op de wedstrijd, waarin alle basisspelers hadden gescoord en het publiek met veel doelpunten werd verwend.

Zaterdag speelt DWA/Argo de lastige uitwedstrijd tegen Spannum. De Friese ploeg, die haar thuiswedstrijden in Easterein speelt, staat op gelijke hoogte in de ranglijst en zal zich willen revancheren voor het verlies dat in de veldcompetitie door DWA/Argo werd toegebracht. De winnaar behoudt in ieder geval aansluiting met koploper DTS. Het duel start om 14.00 uur in Easterein.

* Scores DWA/Argo: Natasja Schuuring en Gert Jan Stulp (6), Lisanne Pettinga en Nick Brandsma (5), Lisette Hamminga en Sam Pestoor (2), Karen Oostmeijer en Benjamin Pestoor (1).

Uitslagen:
DWA/Argo		- Zunobri		28-15
Deinum			- WIK’34		19-16
Veenwouden		- Spannum		13-25

Stand:
DTS		5-10
DWA/Argo	5- 8
Spannum   	5- 8
Deinum		5- 4
WIK’34		6- 3
Zunobri		5- 3
Veenwouden	5- 0

No Replies to "DWA/Argo met ruime cijfers langs Zunobri"