Onnodige nederlaag NEC Delfzijl

Het amateurvoetbal is afgelopen weekend weer voorzichtig op gang gekomen. Met de nadruk op voorzichtig, want van de klassen waarin gespeeld werd, verdween het merendeel in de archieven als zijnde afgelast. De enige regioploeg die wel in actie kwam, was NEC Delfzijl in de 2e Klasse J. In en tegen FC Meppel werd een onverdiende 2-1 nederlaag geleden.

De omstandigheden waren verre van ideaal, omdat het veld nog half bevroren was. Volgens trainer Kees Pranger een schandalige beslissing omdat het nabijgelegen kunstgrasveld beschikbaar en beter bespeelbaar was

Desondanks kwamen de Delfzijlster goed uit de startblokken en wisten in de 10e minuut ze zelfs de leiding te nemen. Nino Tualena transporteerde het speltuig richting Elsin Yilmaz, die binnen de zestien meter tegen de grond werd gewerkt. De scheidsrechter van dienst vond de overtreding zwaar genoeg voor een strafschop en Tualena belastte zich met dat karwei. Hij faalde niet en dus was de start hoopvol: 0-1.
Het bij vlagen goed spelende NEC Delfzijl had het duel onder controle, maar weigerde de confrontatie in een vroeg stadium te beslissen. Kansen om de marge te verdubbelen waren voldoende aanwezig. Arjen Klasens, Ahmed Kiraz, Elsin Yilmaz en Erwin Noordhoff hadden de Meppeler goalie moeten verschalken, maar lieten dat na.

De gastheren daarentegen leken het wapen niet te kunnen vinden waarmee de Delfzijlster defensie gesloopt moest worden en dus brak de rust aan met de magere voorsprong voor de Havenkanters. Het doelpunt van Tualena leek op de winterse zaterdag ook het enige hoogtepunt van de middag te zullen worden.

Daar kwam in de voor NEC Delfzijl hele zure slotfase echter verandering in. In een klutssituatie leek er hands te zijn gemaakt. De enige die dat had moeten constateren zag dat echter niet, of durfde geen beslissing te nemen en vervolgens profiteerde FC Meppel. Bas Kaldenberg knikte de 1-1 binnen.

Met nog maar enkele minuten te gaan probeerde NEC Delfzijl de winst alsnog naar zich toe te trekken en koos vol voor de aanval. Nadeel daarvan was wel dat de organisatie weg viel. Bij een voorzet in de 90e minuut dook Rick Meijer vrij als een vogeltje voor het Delfzijlster doel op. Er waren voldoende verdedigers aanwezig om onheil te voorkomen, maar ingegrepen werd er niet en dus kon FC Meppel nog een keer juichen: 2-1.

Een onverdiende nederlaag was toegediend en duur puntverlies een feit. Met een overwinning was NEC Delfzijl in het spoor van bijvoorbeeld nummer twee The Knickerbockers gebleven. Nu moet men even een pas op de plaats maken.

Oefenmeester Kees Pranger baalde na afloop behoorlijk. ‘Voetbal kan vreselijk onrechtvaardig zijn. Soms heb je daar voordeel van, soms ook niet. Ik ben blij met de manier waarop de ploeg, ondanks de lastige omstandigheden, heeft gespeeld. Minder tevreden ben ik over het resultaat en echt te spreken ben ik ook niet over het besluit om op het half bevroren veld te gaan spelen. Maar ik snap FC Meppel ook wel. Als we op het kunstgras hadden gespeeld, waren ze kansloos geweest.’

* FC Meppel – NEC Delfzijl 2-1 (0-1). Nino Tualena 0-1 (str.sch.); Bas Kaldenberg 1-1; Rick Meijer 2-1 (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Onnodige nederlaag NEC Delfzijl"