Shuo Han Men wint GK in Lopster Boshal

Na het succes van vorig jaar was de Boshal in Loppersum het afgelopen weekeinde opnieuw het tafeltennisbolwerk van Groningen. Verspreid over drie dagen werden de Open Lopster kampioenschappen en in diverse categorieën de Groninger kampioenschappen gehouden. ‘Het was een zwaar weekend, maar we hebben het weer met plezier gedaan’, vertelt Wouter Fokkens namens de organiserende verenigingen TALO uit Loppersum en Midstars uit Middelstum.

Een half jaar van voorbereiding moest zijn beslag krijgen, maar werd aanvankelijk nog even een strijd. Koning Winter deelde vrijdag namelijk een flinke plaagstoot uit en zorgde er voor dat men in Loppersum moest improviseren. ‘We hebben met afmeldingen te maken gehad, maar dit is goed opgevangen. Hier kun je niets aan doen’, aldus Fokkens die glunderend door de sporthal liep. Niet geheel ten onrechte, want het toernooi liep op rolletjes.

De Open Lopster Kampioenschappen Tafeltennis werden gewonnen door Jorrien Dijkstra. Op de tweede plaats eindigde Stefanie Atanasov, derde werd Janet Dijkstra en Erik Bloema eiste de vierde plaats voor zich op. De veteranen leverden fanatiek strijd om het eremetaal en uiteindelijk mocht Midstars-speler Richard Roossien het goud ophalen. Clubgenoot Chris van Dijken werd tweede en Harry Kruizenga (Batswingers) completeerde het podium.

Fraaie staaltjes waren er ook te zien tijdens het open Groninger kampioenschap G-tafeltennis, waarin spelers met een beperking dubbelden met ‘reguliere’ spelers. Het ging er daarbij af en toe fanatiek aan toe, zoals eigenlijk het hele toernooi een gezonde portie fanatisme uitstraalde.

De hoofdprijzen waren hier voor de koppels Robert Hollemans/Linda Kleiker (groep AB) en Datan Dijksma/Sebastiaan Verheul (groep CD). In het enkelspel waren Datan Dijksma en Thomas Visscher, beiden van Vitesse ’35 uit Hengelo, te sterk voor de rest van het veld.

In het enkelspel (D/E) bij de veteranen liet Midstars-speler Richard Roossien blijken het spelletje nog altijd goed te beheersen. Ewold Hamminga (Argus) won het Enkel F, Bennie Meulenbroek (Wijert) deed dat in het Enkel G en Marten Schreuder (DOTO) pakte de winst in het Enkel H.

De Groninger titel in het dubbelspel ging naar het koppel Peter Verweij/Pim van Schaik van Klimaatgroep Stars. Zij versloegen Nederlands kampioene Shuo Han Men en haar partner Thomas Kuijer.

In het enkelspel kreeg Peter Verweij de kans om zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Hij moest dan wel afrekenen met Shuo Han Men. Geen onmogelijke, maar wel een lastige opgave. De Chinese toonde echter aan in vorm te zijn. In de poule had ze al haar tegenstanders al het nakijken gegeven en ook regerend kampioen Verweij moest er aan geloven. Het werd 3-1. voor de Chinese, die alleen de eerste game moest afstaan (11-6). De overige games werden met 11-9, 11-2 en 11-8 gewonnen. Pim van Schaik eindigde als derde en daarmee was het podium volledig van Klimaatgroep Stars. De wisselbeker voor de beste vereniging ging naar Oldambt.

Het tafeltennisweekend was pure promotie voor de snelste balsport ter wereld. De beide organiserende verenigingen hadden alle reden om tevreden te zijn en dat waren ze dan ook. ‘Maar het is wel de laatste keer geweest. We hebben het nu twee keer gedaan en het is mooi zo. Het wordt nu tijd dat andere verenigingen dit oppakken’, sprak Fokkens aan het einde van de dag.

No Replies to "Shuo Han Men wint GK in Lopster Boshal"