Mooie prestaties turnsters VIOS

Drie turnsters van turnclub VIOS uit Warffum kwamen onlangs in actie tijdens de eerste turncompetitie van NTS A in sporthal De Mencke in Uithuizen. De Warffumse turnclub organiseerde de wedstrijd samen met Sport Vereniging Uithuizen.

Tess Zemering kwam in actie in de categorie Instap N3 en moest het opnemen tegen veertien andere turnsters. Zemering begon op sprong, waar het direct mis ging. Ze zou een handstandoverslag springen tot stand, maar kwam verkeerd uit en belandde op de pegasus. Dit resulteerde in een nulsprong. De negenjarige wist deze teleurstelling snel om te zetten in strijdlust en sprong vervolgens een prachtige hurksalto wat haar 13.267 opleverde. De nul telde echter mee wat het gemiddelde erg omlaag hield.

Op het tweede toestel rek turnde zij een prima oefening, wat goed was voor het vierde cijfer met 12.000 punten. Door naar de balk, waar Zemering erg sterk voor de dag kwam. Ze turnde een keurige oefening en pakte de hoogste score met 13.650. Ze sloot haar wedstrijd af op vloer, waar ze voor haar doen een prachtige oefening liet zien. Hier pakte ze het tweede cijfer met 12.800. Ondanks de nulsprong werd Zemering geen laatste, maar tiende met een totaal van 45.083.

Denise Raat kwam uit in de categorie Senior C en moest het opnemen tegen dertig andere turnsters. Raat begon op de vloer. Na de laatste wedstrijd heeft zij haar oefening aangepast en dit resultaat mocht er zijn. Een keurige oefening die haar drie punten meer opleverde en de vijfde score met 11.200. Op sprong liet zij een prima half in – half uit zien wat haar 10.750 opleverde. Voor de toestelfinales sprong zij een overslag-half waar zij nog niet eerder op had getraind.

Op brug is Raat nog niet de sterkste turnster. Het kost veel kracht en de eisen zijn moeilijk. Haar opzwaai werd niet geteld, waardoor ze een element miste en ze hiervoor vier punten neutraal aftrek kreeg. Het cijfer werd daardoor niet hoger dan 4.5000. Als laatste de balk. Dit kan ze prima, zonder dat ze alle eisen turnt. Echter worden elke wedstrijd de zenuwen Raat de baas, maar dit keer was het andersom. Raat werd haar zenuwen de baas. Ze turnde een redelijke oefening, maar zonder val en dit bracht haar tot de negende score met 9.750. Ze kan terugkijken op een prima wedstrijd en eindigde met 36.200 als twintigste.

Marilynn Raat kwam uit in de categorie Jeugd 1 N4 en moest het opnemen tegen veertien andere turnsters. Zij begon op de brug. De oefening was prima en ze kreeg het tweede cijfer met een score van 12.067. De oefening op balk liet wat te wensen over een val met boogje achterover en een val met radslag. Aardig wat wiebels wat de score niet hoger bracht dan 10.750.

Door naar de vloer, waar zij een mooie oefening turnde en mooie series en danspasjes liet zien. Hier wist ze weer de tweede score te pakken met 12.467. Als laatste moest ze knallen op de sprong. Ze sprong twee keer een half in – half uit wat haar 12.417 opleverde en daarmee de tweede score. Door de balk eindigde Raat op de vijfde plek met een totaal van 47.701.

Bo Dopma zou deze dag uitkomen in de categorie Jeugd 2 E. Zij moest echter vanaf de kant toekijken hoe er in haar categorie gestreden werd om een podiumplek. Dopma is aan het herstellen van een gescheurde enkelband en hoopt haar belangrijke wedstrijd op 9 februari in Dalen wel te kunnen turnen. Trainster Sandra Bosman kijkt terug op een leerzame wedstrijd.

No Replies to "Mooie prestaties turnsters VIOS"