Zeester klopt Ezinge vanaf elf meter

Het Zoutkamper Zeester van trainer Marinus Siekman heeft zaterdag prima zaken gedaan door de inhaalwedstrijd tegen Ezinge met 3-2 te winnen. Opmerkelijk was niet alleen dat de Zoutkamper goals alle drie van prijsschutter Vince van der Veen waren, maar ook dat ze vanaf de strafschopstip tot stand kwamen.

Ezinge probeerde combinerend tot goed voetbal te komen, maar kreeg te maken met een felle thuisploeg die zonder veel omwegen het doel van de tegenstander zocht. De gastheren lieten twee grote kansen liggen en ook de paal stond succes in de weg. De goal zou echter vallen, al moest er dan ook wel een strafschop aan te pas komen om het duel open te breken.

Daan Douwsma beroerde de bal met de hand en scheidsrechter Vonk kende geen pardon. Goalgetter Vince van der Veen had evenmin medelijden met de Ezingers en mikte de bal achter doelman Ricardo de Wit: 1-0. Sil Douwsma kreeg de kans om beide ploegen op gelijke hoogte te schieten, maar vond goalie Daniël Veenstra op zijn weg.

Met nog iets meer dan vijf minuten te gaan in het eerste bedrijf lag de bal andermaal op de stip. Nu was het Paul Broekhuizen die de bal met de hand toucheerde en ook nu besloot Vince van der Veen voor scherprechter te spelen. Dat ging hem goed af en dus stonden de gastheren op 2-0.

Niels Noordhof zorgde er voor dat dit niet de ruststand zou worden. Een terugspeelbal op de Zoutkamper goalie pakte verkeerd uit en vervolgens joeg Sil Douwsma het leer tegen het nylon: 2-1.

Het leek er na de pauze op dat Zeester de draad helemaal kwijt was. Ezinge bepaalde het spelbeeld en ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Jasper Nienhuis had namens Zeester het duel in het slot kunnen gooien, maar aan de andere kant mocht het team van trainer Marinus Siekman ook niet klagen dat de Ezingers Jasper Dijkstra en Wiebe Leistra vergaten te scoren.

Zeester kreeg voorin wel meer ruimte en bleek in de counter levensgevaarlijk te kunnen zijn. Jeffrey Brink leek de beslissing op zijn pantoffel te hebben, maar die kwam op naam van wie anders dan Vince van der Veen. Hij verzorgde ook de ouverture van de derde strafschop nadat zijn actie door Broekhuizen met de hand was onderbroken. Arbiter Vonk was onverbiddelijk en Van der Veen meedogenloos: 3-1.

De laatste treffer van de dag zou eveneens een strafschop worden, nu voor Ezinge. Na een overtreding op Jasper Dijkstra mocht Dennis Abbas vanaf elf meter aanleggen en ook hij faalde niet: 3-2.

Door deze overwinning staat Zeester nu steviger op een derde plek met 23 punten uit 11 wedstrijden. De nummer twee VVK heeft een punt meer en de nummers vier (GRC Groningen) en vijf (Ezinge) hebben drie punten minder. Het zal nog lang spannend blijven in deze competitie. Overigens staan de Zoutkampers gedeeld eerste in de tweede periode, samen met Lycurgus en Oosterparkers. Trainer Marinus Siekman en zijn manschappen zullen er alles aan doen om dit jaar nacompetitie te halen.

Komend weekeinde speelt Zeester in Uithuizen tegen Noordpool UFC. Dit zal ook weer een moeilijke wedstrijd worden, want de mannen uit Uithuizen hebben nog wat goed te maken na de afslachting (10-1) eerder dit seizoen in Zoutkamp. De wedstrijd begint om 14:30 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de Zoutkampers is op zaterdag 16 februari om 14:30 uur tegen Potetos.

* Zeester – Ezinge 3-2 (2-1). Vince van der Veen 1-0 (str.sch.); Vince van der Veen 2-0 (str.sch.); Sil Douwsma 2-1; Vince van der Veen 3-1 (str.sch.); Dennis Abbas 3-2 (str.sch.).

No Replies to "Zeester klopt Ezinge vanaf elf meter"