DWA/Argo wint weer eenvoudig van Veenwouden

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag vrij eenvoudig van rode lantaarndrager Veenwouden weten te winnen. Tijdens de thuiswedstrijd wist DWA/Argo met ruime cijfers te winnen en ook in Veenwouden werd een flinke uitslag genoteerd. Na een 2-13 ruststand gingen de Winsumers en Bedumers met een ruime (7-20) overwinning terug naar huis.

Er waren zaterdag een paar wijzigingen in de basis-acht van trainer-coach André Pettinga. Yarin Smedema stond op de plek van de afwezige Lisette Hamminga. Gert-Jan Stulp begon op de plek van de herstellende Sam Pestoor.

Benjamin Pestoor wist de score vlot te openen met twee treffers rondom de korf. Veenwouden kon hierop antwoorden, maar DWA/Argo nam het heft meteen in handen en scoorde maar liefst zeven keer op rij. Het werd al vrij snel duidelijk dat Veenwouden een maatje te klein was voor de ploeg van Pettinga.

Na een nieuw tegendoelpunt werd er nog vier keer op rij gescoord door de gasten. Er stond inmiddels 2-13 op het scorebord en dit was ook de ruststand. De doelpunten kwamen in de eerste helft uit handen van Tom van der Laan, Nick Brandsma en Natasja Schuuring (3x), Gert-Jan Stulp en Lisanne Pettinga (1x).

Vlak na rust kwam de thuisploeg iets beter in het spel en wist Veenwouden twee keer tot een treffer te komen. Natasja Schuuring maakte vervolgens 4-14. Hierna scoorde Veenwouden wederom twee doelpunten. Na deze doelpunten herpakte DWA/Argo zich en maakte in een scherpe fase zes treffers achter elkaar. Deze kwamen uit handen van Yarin Smedema (1x), Nick Brandsma (3x), en Gert-Jan Stulp (2x). Veenwouden wist nog één keer een treffer te maken en dit was tevens de laatste treffer van de eenzijdige wedstrijd. De eindstand werd 7-20.

DWA/Argo kent nu een periode van twee weken rust. Op 2 maart zal een belangrijk duel plaatsvinden. De return tegen koploper DTS staat dan op het programma. De vorige keer wist DTS met 17-18 te winnen en DWA/Argo wil zich revancheren. Doordat DTS onlangs verloor van andere concurrent Spannum, is de strijd om het kampioenschap weer open. DWA/Argo moet de wedstrijd tegen DTS winnen om nog mee te kunnen doen voor de titel. Het duel zal op zaterdag 2 maart om 20.30 uur van start gaan in Surhuisterveen.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (6x), Natasja Schuuring (4x), Tom van der Laan en Gert-Jan Stulp (3x), Benjamin Pestoor (2x), Lisanne Pettinga en Yarin Smedema (1x).

Uitslagen:
Veenwouden - DWA/Argo 7-20
WIK ’34  - DTS   12-24
Spannum  - Zunobri 24-18

Stand:
DTS          8-14
Spannum        8-14
DWA/Argo        7-10
Zunobri        8- 7
Deinum         6- 4
WIK’34         8- 3
Veenwouden       7- 0

No Replies to "DWA/Argo wint weer eenvoudig van Veenwouden"