Turnsters VIOS Warffum vallen in de prijzen

Vier leden van VIOS uit Warffum hebben onlangs in Middelstum hun eerste NTS C-wedstrijd van dit seizoen geturnd. Marith Kuiper kwam uit in de categorie Instap D3 en moest het tegen dertien andere turnsters opnemen. Nora de Vries en Sara Malek (Pupil 2 D2) kregen met tien tegenstanders te maken en Irmlinde Blomsma (Instap D2) vond eveneens dertien opponenten tegenover zich. Het viertal kon na afloop tevreden huiswaarts keren, want ze waren in de prijzen gevallen.

Kuiper begon op de brug. Omdat ze het plusje duikelen tot hoekhang nog niet helemaal onder controle had, ging ze voor de ondersprong. Ze turnde een nette oefening die goed was voor 13.733 punten. Op de balk lukte het ophurken tot hurkzit, dit vindt Kuiper altijd wel spannend. De oefening was verder was keurig en ze scoorde dan ook 13.700 punten.

Door naar de vloer, waar zij prima turnde. De handstand was echter niet hoog genoeg voor extra punten. Ze scoorde mooi met 13.850 punten. Als laatste was er nog de sprong. Kuiper durft nog geen handstandplatval te springen en daarom werd er gekozen voor een sprong die minder punten zou opleveren. Ze sprong twee keer een zweefrol wat haar 12.000 punten opleverde. Met een totaalscore van 53.283 werd Kuiper knap eerste.

Nora de Vries en Sara Malek kwamen beiden uit in de categorie Pupil 2 D2 en moesten het tegen tien andere turnsters opnemen. Ze begonnen allebei op de balk. De Vries mocht het spits afbijten. Ze turnde een prima oefening met hier en daar wat wiebels, maar zonder val. Door een lichte knieblessure besloot De Vries samen met haar trainster om geen salto af te doen, maar de handstandoverslag. De score was 12.000 punten.

Voor Malek was dit haar eerste wedstrijd. Zij turnde op de balk een prima oefening. Met de radslag viel ze van de balk, maar met salto af wist Malek tot stand te komen. Door de plusjes kwam haar score toch tot 11.300 punten. Vloer is bij de Vries nog niet haar beste oefening, maar toch werd hij prima uitgevoerd. De streksprongen 1/1 draai waren wat uit balans, maar verder turnde ze keurig en kreeg er 13.233 punten voor.

Malek turnde op de vloer een hele mooie oefening, zelfs de stutrol die zij altijd moeilijk vind ging heel goed. Ze wist dan ook de eerste score te halen met 14.233 punten.

Op sprong lieten beide turnsters twee keer een handstandoverslag tot stand over de kast zien. Beide turnsters deden dit heel goed en dit was terug te zien aan de scores die vlakbij elkaar lagen. De Vries scoorde 13.225 punten en Malek kwam tot een totaal van 13.200 punten.
Het laatste toestel was de brug. Altijd wel een beetje spannend, omdat het toestel anders voelt als in de eigen gymzaal. De Vries turnde een prima oefening. Ze had een stopje tussen de buikdraai en ophurken en dat kostte haar 0,5 punten. Toch scoorde ze met 12.850 punten prima.

Bij Malek ging de brug vloeiend, het ophurken lukte en ook nog zonder een stopje te maken. Zij kreeg voor deze oefening 14.233 punten. De Vries werd met een totaal score van 51.308 punten heel knap derde. Malek werd met een totaal score van 52.933 punten eerste.

Irmlinde Blomsma kwam uit in de categorie Instap D2 en moest het opnemen tegen dertien andere turnsters. Blomsma begon op de sprong. Zij turnde hier twee keer een handstandoverslag tot ruglig. Deze sprongen werden goed uitgevoerd en dit leverde haar 13.375 punten op. Door naar de brug, waar de training daarvoor de oefening nog snel was aangepast en thuis in de tuin nog hard op door geoefend was.

Het resultaat was dan ook duidelijk te zien. Mooie strakke zwaaien en dan de aanpassing in de oefening. Borstwaarts om, buikdraai en tegenspreiden af achter elkaar turnen. Dit ging helemaal goed. De score was super met 14.150 punten. Door naar de balk, waar toch de zenuwen even naar boven kwamen. Er werd een mooie zweefstand geturnd, mooie sprongen, maar helaas een val met de koprol. Toch een score van 10.250. Op vloer sloot Blomsa haar wedstrijd af. Hier turnde ze nog niet de moeilijkste oefening, maar door een nette uitvoering scoorde zij wel het tweede cijfer met 13.433 punten. Blomsma werd met een totaalscore van 51.458 heel knap tweede.

De volgende wedstrijd is voor deze meisjes op 23 maart in 2e Exloërmond. Dan wordt bekend of de meisjes doorstromen naar de Provinciale kampioenschappen.

No Replies to "Turnsters VIOS Warffum vallen in de prijzen"