Winsum lijdt puntverlies bij SV Bedum

Eersteklasser Winsum heeft in en tegen SV Bedum twee kostbare punten laten liggen. De op de derde plaats bivakkerende ploeg van trainer Bert Vos kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de nummer dertien op de ranglijst.

De als derby van Het Hogeland op het Hogeland aangekondigde titanenstrijd werd een tweestrijd tussen ploegen die elkaar door en door kennen. Op het kunstgras van de Bedumer vereniging zou het sportief moeten stormen. Dat was althans wel de verwachting. Het was echter vooral de wind die voor de stormachtige toestanden zorgde en verzorgd voetbal bijna onmogelijk maakte.

Winsum kwam wat beter uit de startblokken en kreeg al na enkele minuten de kans om de score open te breken. Rogier Krohne liet een voorzet van zijn voet vertrekken richting Kay Bootsma, maar diens kopbal werd een prooi voor goalie Jos Broekmans. Knullig balverlies had vervolgens zomaar een voorsprong voor de Bedumers kunnen betekenen, maar José Bello voorkwam, ten koste van een corner, de ongetwijfeld snode plannen van Nick Boelhouwer. De hoekschop werd een prooi voor de stormwind en leverde dus niets op.

Nadat Rogier Krohne tegen het kunstgras was gegaan, had Winsum een strafschop gewild. Fluitist Gils weigerde die gedachte echter te verzilveren. Alle ogen waren niet veel later op Nick Boelhouwer gericht toen hij zomaar op goalie Germen Bouwman kon afstormen. Dat nam hij echter iets te letterlijk op. Zijn veel te ongecontroleerde inzet raakte kant nog wal.

Kay Bootsma mikte na een prima aanval wel gericht op het doel van Broekmans, maar de goalie heeft al meer dan eens aangetoond dat hij zijn mannetje staat. Heinze Andringa bracht niet veel later Thomas Kauw in stelling. Die kreeg het hoofd niet goed genoeg op het hoofd en zag de bal over in plaats van in het doel verdwijnen.

Wouter Bloem was de volgende die op weg leek te zijn naar de eerste goal van de middag, maar bracht zichzelf in een lastig parket. Meer dan een voorzet kon hij niet produceren. Rogier Krohne leek te zullen scoren, maar zag zijn inzet door Stijn Hekstra gekraakt worden. Uit de daarop volgende corner was het wel raak. Tim Hoff lepelde het leer in het Bedumer doelgebied, waar Marcel Pannekoek het speeltuig ietwat fortuinlijk langs de verbouwereerde Broekmans frommelde: 0-1.

De voorsprong was niet onterecht. De bezoekers hadden echter teveel kansen nodig om tot scoren te komen en hadden zichzelf bijna in de vleugel geschoten als de Bedumers iets zuiverder met hun mogelijkheden waren omgesprongen.

Ook na de treffer bleven de gasten mogelijkheden krijgen, maar liet SV Bedum daarentegen een van de gecreëerde kansen liggen om de achterstand weg te poetsen. Na balverlies van Tim Hoff mocht Soeratmin Venema proberen om goalie Germen Bouwman te verschalken. Zijn inzet werd echter onschadelijk gemaakt. Dat deed aan de andere kant ook Stijn Hekstra met een poging van Wouter Bloem.

Nadat Bedumer Jake Smit een inzet over het Winsumer doel had zien verdwijnen en Soeratmin Venema goalie Bouwman op zijn weg vond, werd de eerste helft de boeken in gefloten. Spectaculair was het allemaal niet geweest in de eerste vijfenveertig minuten. Daar mocht, gelet op de omstandigheden, ook amper op gerekend worden.

Dat er desondanks in de tweede helft iets meer tegenwind vanuit de Bedumer hoek zou moeten komen, was voor het thuisfront wel duidelijk. En dat gebeurde dan ook. Na een klein uur spelen produceerde Jake Smit een voorzet die door de wind bij Bouwman werd weggeblazen. De goalie werd verrast, greep in het luchtledige en moest vervolgens toezien hoe Soeratmin Venema de bal tegen het nylon mikte: 1-1.

SV Bedum leek vleugels te hebben gekregen en probeerde de gasten terug te dringen. Er werd met wat meer felheid in de duels gedoken. Dat leidde weer tot irritaties binnen de gelederen van de Winsumers, omdat zij vonden dat arbiter Gils teveel toestond. Nadat Soeratmin Venema de bal in de handen van Bouwman had geschoten en Rogier Krohne net niet bij de bal kon komen na een voorzet van Wouter Bloem, leek de strijdbijl te zijn begraven. Alleen invaller Bauke Hoekstra had de stand nog kunnen veranderen toen Broekmans aan het knoeien sloeg. Zijn uittrap was allesbehalve goed, maar kon niet door Hoekstra afgestraft worden.

Onder het motto dat een punt in de knip nog altijd beter is dan drie voor de tegenstander, mocht men aan Bedumer kant zeker tevreden zijn. Winsum daarentegen had veel meer reden om mopperend huiswaarts te keren. In de eerste helft kreeg het voldoende kansen om afstand te nemen, terwijl het zich na de doelwisseling te gemakkelijk door de fysieke inzet van SV Bedum had laten imponeren.

* SV Bedum – Winsum 1-1 (0-1). Marcel Pannekoek 0-1; Soeratmin Venema 1-1.

No Replies to "Winsum lijdt puntverlies bij SV Bedum"