Zilver voor Danara Stoppels op NK

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek voor junioren is Danara Stoppels (15) uit Holwierde afgelopen weekeinde tweede geworden bij het kogelstoten. In de categorie tot 18 jaar mochten de vijftien beste kogelstoters van Nederland het tegen elkaar opnemen in de arena van het Omnisport in Apeldoorn.

De gouden medaille in deze kogelstootwedstrijd was eigenlijk bij voorbaat al vergeven aan de gedoodverfde favoriet Alida van Daalen. Deze kogelspecialiste staat in de leeftijdscategorie tot 18 jaar zelfs wereldwijd aan de top. De andere veertien meiden van de groep streden dus om het zilver en brons.

Stoppels stootte in de eerste poging de kogel van drie kilogram naar 14,82 meter. Dit was een persoonlijk record en betekende een tweede plaats in de ranking. Gedurende de zes pogingen kwam geen van de andere meiden over de afstand van de Noord-Groningse heen en dus mocht ze de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Dankzij deze prestatie is de Holwierder tiener door de atletiekunie uitgenodigd om volgende maand uit te komen voor het Nederlands team tijdens een interlandwedstrijd in Munster (D) tegen een Duits en een Belgisch team.

Een weekend eerder streden de zestien beste meerkampsters tot 18 jaar van Nederland om de Nederlandse titels. Stoppels eindigde hier na de vijf onderdelen (60 meter horden, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en 800 meter) op een nette negende plaats (foto: Coen Schilderman/Atletiekunie).

No Replies to "Zilver voor Danara Stoppels op NK"