Edwin Guikema hoofd jeugdopleiding NEC Delfzijl

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst luidt een gezegde. De jeugd vormt ook het fundament van NEC Delfzijl. Om daar gestalte aan te geven heb je de juiste mensen nodig. Met het aanstellen van Edwin Guikema als hoofd jeugdopleidingen denkt de tweedeklasser in ieder geval een van de basisstenen voor een gedegen jeugdopleiding te hebben gelegd.

‘Aandacht geven aan de opleiding van onze jeugdspelers, meiden en jongens, vinden we ontzettend belangrijk. Minstens zo belangrijk is ook aandacht voor onze enthousiaste jeugdtrainers en leiders, die we alle denkbare bagage mee willen geven. In de afgelopen maanden hebben wij ontzettend hard gewerkt om onze jeugdafdeling organisatorisch zo in te richten dat we aan alle voorwaarden voor een goede opleiding voldoen en dit voor onze jeugd te waarborgen’, aldus Johan Tap in zijn hoedanigheid als voorzitter van de jeugdcommissie van NEC Delfzijl.

Tap vertelt trots te zijn over het aantrekken van Edwin Guikema als hoofd jeugdopleiding (HJO). Het is dan ook niet de eerste de beste die NEC Delfzijl binnen de poort heeft gehaald. Guikema heeft altijd gevoetbald op een zeer hoog niveau en wel in de landelijke jeugd met GRC Groningen tegen PEC Zwolle, SC Heracles en FC Emmen. Hij heeft diverse regionale selecties in de jeugd doorlopen en vanaf zijn zestiende op hoog niveau in de zaal met het Nederlands zaalvoetbalteam gespeeld. Uiteindelijk werd hij geselecteerd voor de A-selectie van het Nederlands zaalvoetbalteam.

Als trainer heeft Guikema ervaring in alle leeftijdscategorieën. Tap: ‘Wij zijn er van overtuigd dat we met Guikema de juiste persoon in huis hebben gehaald om iedereen met plezier te laten voetballen, coachen en trainen bij NEC Delfzijl. Hij zal de komende maanden al in zijn nieuwe rol warmdraaien. De tijdelijke HJO, Thomas Wolt geeft daarmee het stokje over. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de nieuwe indeling en begeleiding van teams voor het volgende seizoen.’ Op bovenstaande foto vanaf links: jeugdvoorzitter Johan Tap, het nieuwe hoofd jeugdopleiding Edwin Guikema en clubvoorzitter Eduard Mulder.

No Replies to "Edwin Guikema hoofd jeugdopleiding NEC Delfzijl"