Voetbaloverzicht

Het voetbaloverzicht van afgelopen weekeinde beginnen we zoals gewoonlijk in de hoogste klasse waar een van onze vertegenwoordigers in speelt. Na het gelijkspel tegen vv Winsum voegde SV Bedum in 1E weer een punt aan het totaal toe na de ontmoeting met PKC ’83 (0-0). Een trapje lager wist Omlandia hekkensluiter HFC ’15 met 0-1 te kloppen dankzij een treffer van Remco Bolhuis.

De derby tussen SC Loppersum en Holwierde (3C) eindigde in een 3-0 overwinning voor de Lopsters. Gescoord werd er door Peter Groenewege, Jeffrey Leegstra en Joris Jurna. Holwierder Yirsan Bouman en zijn voetballende collega Ruben Keizer uit Loppersum haalden het eindsignaal niet. Ze kregen beiden rood. Noordwolde verloor met 0-1 van Aduard 2000 en hekkensluiter Appingedam ging met 2-1 onderuit bij FC Grootegast. De Damster goal kwam van Danny de Vries.

In 4C verloor het Leenster FC LEO met 3-1 van SV Haulerwijk. Namens de oranjehemden wist Erik Smit de eer nog te redden. Jordi Potma (2) en Duncan Torrenga bezorgden RZ Baflo een 0-3 zege op bezoek bij het Winschoter WVV. De 4e Klasse D is altijd wel goed voor een surprise. Die zal Corenos ook in gedachten hebben gehad, maar op eigen veld kon de smadelijke nederlaag van eerder dit seizoen niet weggespoeld worden. De Meijsters wonnen met 2-5. Frank de Boer (2), Tim Ottema, Jeroen Oosterhuis en Stephan Haan troffen doel voor de gasten. Germen Tamsma deed dat voor de thuisclub (2).

SIOS liet geen spaan heel van gastheer Westerlee en sta een 0-5 overwinning in de knip. De broers Jochem en Gijs Huinder, Stefan Bultena, Teun Wiencke en Ahmad Abu Alnaaj waren trefzeker. De Fivel pakte een punt bij Amicitia VMC. Rindert Havinga Ruben Westenberg en Geert van der Veen waren verantwoordelijk voor de Riepster productie.

In 5D kreeg Noordpool UFC met 2-0 klop van Groninger Boys en vloerde Potetos gastheer VVSV ’09 met 2-4. Rick Meier en Jochem Kooi scoorden voor de ploeg uit het Marnegebied. Ezinge rekende met DIO Groningen af. Na het laatste fluitsignaal stond er 4-2 op het wedstrijdformulier. Dennis Abbas scoorde drie keer, Jasper Dijkstra was een keer succesvol. Met Zeester blijft het onverminderd goed gaan. Nu werd ZEC met 3-0 aan de kant gezet. Prijsschutter Vince van der Veen trof het nylon twee keer en Jeffrey Brink was ook goed voor een goal.

In 5E had het Garmerwolder GEO aan een treffer van Johan Dreise voldoende om de thuiswedstrijd tegen Veendam ’94 winnend af te sluiten. SC Scheemda moest op eigen veld met 0-2 buigen voor VVS Oostwold, waar Mischa van Lang en Sander Dijkstra de productie voor hun rekening namen. Het duel tussen Stedum en SV TEO werd in Stedumer voordeel beslist dankzij een goal van Matthijs Colstee.

Van de zondagvoetballers liet Siddeburen in 3B een veer in de uitwedstrijd tegen Bellingwolde. Bjorn Puister scoorde al vroeg in de wedstrijd, maar zag de thuisclub in de slotfase alsnog langszij komen. In 4C was David Albert Villalta weer op dreef. Hij hielp zijn ploeg Eenrum aan een 2-1 zege op SVMH.

Oldambtster Boys kreeg een zevenklapper om de oren van BNC in de 5e Klasse D en Kloosterburen ging met 2-5 onderuit tegen Nieuweschans. Voor de ploeg uit het carnavalsdorp scoorden Gideon Steur en Jorn Bolt. Het bijna 100-jarige SV Woltersum boekte een 3-2 overwinning op Froombosch. De Woltersummer goals waren van Jeroen Eissens (2) en Dennis Ruben.

No Replies to "Voetbaloverzicht"