Artemissers hele weekend in de benen

Onder ideale weersomstandigheden is zaterdag de derde trainingsloop Road to Rotterdam gehouden. Organisator Groningen Atletiek kon 121 deelnemers, die onder begeleiding van pacers en fietsers ruim dertig kilometer moesten afleggen, verwelkomen.

Er was een prachtige route via Lettelbert, langs de boorden van het Leekstermeer en door Roderwolde uitgezet. De start en finish was op de atletiekbaan in het Groninger Stadspark. Artemis was met negen deelnemers goed vertegenwoordigd. Marnix van den Brink uit Groningen en de Winsumers Gonny Houtman, Gea Meulema en Miranda Vink volgden de pacers van zes minuten per kilometer. Tini Visker uit Gieten was een van de pacers van de 6.15 minuten per kilometer groep, waarvan ook Roelof Eltingh uit Warffum deel uit maakte.

Elizabeth Hofman uit Winsum en Peter van Ooijen uit Warfhuizen voltooiden hun duurloop in de 6.30 minuten per kilometer groep. Jeannet Bakema uit Loppersum ook begonnen in deze groep vond het na 25,1 kilometer welletjes. Van den Brink en Vink bereiden zich voor op hun eerste marathon op zondag 7 april in Rotterdam. Hofman start eveneens in deze marathon. Bakema doet zondag 12 mei mee aan de Lauwersmeer Marathon. De derde trainingsloop kende weer een uitstekende organisatie en verzorging. Na afloop was het goed toeven in de kantine en in de nieuwe kleedaccommodatie van Groningen Atletiek.

Een kleine 250 deelnemers stonden zondagmorgen met prachtig weer aan de start in It Heidenskip voor de 8 of de 15 kilometer. Het dorp/buurtschap It Heidenskip ligt tussen de plaatsen Workum en Koudum. Wim Ammeraal uit Leens was een van de deelnemers aan de 8 kilometer. Hij noteerde op het grotendeels open parcours een tijd van 36.15 minuten, goed voor een keurige tweede plaats bij de mannen 50+ en een elfde plaats bij de mannen overall.

In Winsum stond op zondag de eerste Artemis Fun Run op de rol en dat bleek een schot in de roos te zijn. Met als achterliggende gedachte meer leden te werven maar vooral ook om kinderen tot meer bewegen aan te moedigen, had de activiteitencommissie samen met het bestuur van de loopgroep Artemis uit Winsum het plan bedacht voor de organisatie van deze run, waaraan geen kosten waren verbonden.

Het was afwachten hoe groot de belangstelling zou zijn, maar die was groot. Ruim veertig belangstellenden meldden zich in de ontmoetingsruimte van Verpleeghuis De Twaalf Hoven in Winsum. Na een welkomstwoord en een korte toelichting door Gea Meulema van de activiteitencommissie gingen de deelnemers onder schitterende weersomstandigheden van start op een verkeersluwe route van ongeveer twee kilometer over de Netlaan, door het Potmaarbos en de wijk Potmaar.

Het was voor jong en oud gedurende maximaal een uur genieten geblazen. Na afloop was er thee, ranja en koffie in de Twaalf Hoven. Artemis gaat deze eerste run evalueren maar gelet op de grote opkomst is de kans heel groot dat er binnenkort een tweede en wellicht meerdere runs volgen (foto’s: Herman Rinket, Janneke Cazemier en Janke van der Schaaf).

No Replies to "Artemissers hele weekend in de benen"