Overzicht en voorbeschouwing

Het voetbaloverzicht van deze week is kort. Dat heeft alles te maken met het inhaalweekeinde dat in lenteachtige sferen werd afgewerkt. We hebben derhalve de terugblik en een voorbeschouwing in één bijdrage samengevat.

De beide ploegen uit de hoogste vertegenwoordigde klassen hebben we uitgebreid belicht. Daaronder viel nog genoeg spektakel te beleven. Wat bijvoorbeeld te denken van de klapper die Noordwolde in 3C dacht te maken in de thuiswedstrijd tegen Groen Geel?

In het eerste bedrijf kregen de bezoekers geen voet aan de grond. De Stadjers leken teveel van het weer te genieten. De thuisclub toonde zich heel effectief en kwam dankzij treffers van Silvan Havinga (2) en Joram Wijnstra op een 3-0 voorsprong. Na de pauze verscheen er een heel ander Groen Geel binnen de lijnen en was het al snel gedaan met de geelzwarten. Het zou uiteindelijk 3-4 worden en dus waren de druiven heel erg zuur binnen de gelederen van Noordwolde.

DVC Appingedam kwam er in en tegen Aduard niet aan te pas. De ploeg van trainer Erwin Buurmeijer kreeg met 4-1 klop. Alleen Lars Mulder wist namens de gasten het doel te doorboren. In de 5e Klasse E verspeelde Wagenborger Boys twee kostbare punten in het duel met slotlicht Muntendam. Arjan Haveman nam beide Wagenborger treffers voor zijn rekening. Omdat de bezoekers ook twee keer scoorden, rolde er uiteindelijk een remise uit.

In het zondagvoetbal wist Siddeburen (3B) nummer twee Annen te bedwingen. Het duel eindigde zoals hij was begonnen: 0-0. De kelderkraker in 5D tussen Oldambtster Boys en slotlicht Kloosterburen eindigde in een 4-1 overwinning voor de Boys. De supporters zagen Alain Vroom (2), Leon de Jonge en Dennis Burema namens de thuisclub scoren. Niels Bolt trof het nylon voor de Kloosterbuurders. Gastheer Warffum en het bezoekende SV Woltersum maakten er een doelpuntenfestival van. De ‘kanaries’ zegevierden met 5-3. Stefan van der Berg (2), Roel Klinkhamer, Bartel Klinkhamer en Teun Venhuizen waren trefzeker voor de thuisclub.

Namens de witzwarten liet Jeroen Eissens zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Hij scoorde twee keer, terwijl Nieck Baljeu een keer succesvol was. Acht doelpunten vielen er ook in het treffen tussen WEO en Nieuweschans. De grensbewoners namen er vijf voor hun rekening en staken dus de punten in de knip. Niels Jansen (2) en Jan Meijerhof scoorden voor de Woldendorpers.

Nieuweschans is door de zege de nieuwe lijstaanvoerder in 5D, want koploper Meeden kreeg op eigen veld met 2-3 klop van Farmsum. Herbert van Brugge tekende voor twee goals, Alwin Nap zorgde voor de winnende treffer.

Komend weekeinde wordt er opnieuw ingehaald en staat er eveneens bekervoetbal gepland. De meeste aandacht zal ongetwijfeld naar het duel uit gaan dat in Winsum wordt gespeeld. De plaatselijke trots krijgt tweedeklasser Pelikaan S. op bezoek en dat mag een taaie tegenstander worden genoemd.

De Oostwolders schakelden vorige week hoofdklasser Staphorst uit, mede dankzij twee treffers van ex-Omlandiaan Jeroen Haan. Het moet wel heel raar lopen wil Pelikaan S. na een aantal mislukte pogingen promotie naar de eerste klasse mis lopen. De ploeg van trainer heeft maar liefst elf punten voorsprong op nummer twee The Knickerbockers en moet ook nog een duel inhalen.

Hoewel trainers altijd zeggen dat bekervoetbal iets totaal anders is dan competitievoetbal, kan de tweestrijd natuurlijk wel een aardig inkijkje geven in de mogelijk- en onmogelijkheden van beide teams, die elkaar volgend seizoen ongetwijfeld tegen het lijf zullen lopen.
In competitieverband spelen in 2J zowel Omlandia als NEC Delfzijl. De Ten Boersters gaan op bezoek bij DZOH en de Havenkanters moeten Drenthina bestrijden.

Noordwolde (3C) mag het opnieuw thuis gaan proberen en nu tegen Mamio. SC Loppersum zou zichzelf een enorme dienst bewijzen als het in eigen huis met het Asser LTC weet af te rekenen. Holwierde speelt eveneens op eigen veld en krijgt SC Stadspark op visite. Het onderlinge verschil tussen beide teams bedraagt twee punten in het nadeel van de Katmisbewoners, dus zal er gewonnen moeten worden om de subtop enigszins in het vizier te houden en wat afstand van de onderste regionen te kunnen nemen.

Op zondag wordt er dan ook nog in 5D gevoetbald. Warffum gaat op bezoek bij DWZ en kan bij een zege nog een plaats verder stijgen. SV Woltersum ontmoet op eigen veld BNC, dat momenteel als vierde staat geklasseerd en zondag met 3-2 van DWZ wist te winnen. Farmsum tenslotte neemt het op eigen veld op tegen Oldambtster Boys en heeft nog een appeltje te schillen met de Nieuw-Scheemders. Die wisten de ploeg van trainer Daniël Venhuizen in november op 2-2 te houden.

No Replies to "Overzicht en voorbeschouwing"