Revancheert Farmsum zich of stunten de Boys?

Bij de vijfdeklassers Farmsum en Oldambtster Boys zullen ze het er de komende dagen ongetwijfeld nog wel even over hebben. Het gelijkspel dat de laagvlieger uit Nieuw-Scheemda in eigen huis boekte op titelkandidaat Farmsum werd bijna als een overwinning gevierd. En eigenlijk kreeg Farmsum toen zelfs nog teveel. Zondag kan het team van trainer Daniël Venhuizen zich revancheren. Dan komen de Boys naar het sportpark Tuikwerd. Of zouden ze daar opnieuw in staat zijn om een stunt uit te halen.

Ondenkbeeldig is een dergelijke verrassing niet. Kunt u zich het vorige voetbalseizoen nog herinneren? Farmsum kreeg op eigen veld met maar liefst 0-5 klop van een van de zorgenkindjes uit 5D. Op het eigen voetbalgazon deden de Boys het nog eens dunnetjes over door met 2-1 te winnen. Overigens was het best opmerkelijk dat Oldambtster Boys het voorbije voetbaljaar zelfs negen punten boven Farmsum op de tiende plek wist te eindigen. Farmsum sloot de deur en kon slechts drie keer de volle buit bijschrijven tegenover de zes die de Boys lieten aantekenen.

Zoals onlangs al opgemerkt, het ene seizoen is het andere niet. De rollen zijn omgedraaid. Oldambtster Boys staat weer daar waar ze eigenlijk ieder jaar wel ergens te vinden zijn en Farmsum mag hardop dromen over een ticket richting vierde klasse. Wil men die gedachte in stand houden, dan moet er echter ook van de ‘kleintjes’ gewonnen worden en daar wil het nog wel eens aan haperen.

Saillant detail in dezen is dat het elftal van Venhuizen afgelopen najaar bijna weer over Oldambtster Boys struikelde. Er kon ternauwernood nog een 2-2 gelijkspel mee naar huis worden genomen. En dat hadden de Boys vooral aan zichzelf te danken, want ze lieten meerdere keren na om de roodgelen flink pijn te doen. Voor Farmsum een les die men in het achterhoofd moet houden als men de status van titelkandidaat wil behouden.

Overigens is het al enige tijd geleden dat Oldambtster Boys niet meer dan een speelbal was voor Farmsum. Dat was, om precies te zijn, in het seizoen 2011/2012 toen Farmsum uit met 12-1 wist te winnen en het thuis nog eens dunnetjes (9-0) over deed. In dat jaar promoveerde Farmsum, destijds getraind door Ronald Bouwman, naar de vierde klasse met een doelsaldo van 123 treffers voor en 22 tegen.

Om een laatste aansprekende resultaat van Oldambtster Boys te vinden moeten we terug naar het voetbaljaar 2009/2010 toen men onder leiding van Jan Blaauw zelfs een periode wist te pakken en vervolgens in 5F mocht uitkomen. Omdat de zesde klasse toen verleden tijd was. Een kampioenschap? Ja hoor, ook die kon een keer begroet worden. Dat was in het seizoen 1998/1999. Maar goed, resultaten in het verleden…. Afijn, u kent dat wel.

Afgelopen weekeinde hebben de Farmsumers bewezen dat ze echt wel wat in hun mars hebben toen ze met een 2-3 overwinning op zak huiswaarts keerden. Goed voor het moreel zullen we maar zeggen. Oldambtster Boys poetste het zelfvertrouwen echter ook op door in een kelderkraker slotlicht Kloosterburen op een 4-1 nederlaag te trakteren. En dus zou je kunnen concluderen dat de kaarten ongeveer gelijk liggen, al mag je van Farmsum op zijn minst verwachten dat men zich er goed van doordrongen is dat er wel wat meer te verliezen valt dan alleen maar een wedstrijd.

Nog even weten wie er momenteel het vaakst hebben gescoord voor beide clubs? Dennis Boerma en Herbert van Brugge zijn de topschutters aller tijden van Farmsum met respectievelijk 97 en 84 treffers. Aan de zijde van Oldambtster Boys is Dennie Gorter de prijsschutter met maar liefst 102 clubgoals.

No Replies to "Revancheert Farmsum zich of stunten de Boys?"