Spanning blijft voelbaar in 4e Klasse D

Komend weekeinde ontmoeten De Fivel en Corenos elkaar op het E.J. Keijer Sportpark in Zeerijp. De inzet van de tweestrijd is duidelijk. Winst is bittere noodzaak voor beide teams, die op respectievelijk de achtste en elfde plaats staan in de 4e Klasse D. Het onderlinge verschil tussen de ploegen van Nik Poortinga en Marco Pesiwarissa bedraagt slechts één enkel punt.

Corenos is allesbehalve een stabiele vierdeklasser. Uit de tot nu toe dertien gespeelde wedstrijden werden vijftien punten verzameld. De grootste overwinning behaalde men op HS ’88 (1-5), terwijl er in Uithuizermeeden met maar liefst 10-2 van SV De Heracliden werd verloren.

De rapportcijfers van De Fivel zijn niet veel beter. Als je de oefensessie tegen vijfdeklasser Stedum (1-6) niet meerekent is de overwinning op competitiegenoot Westerlee (4-1) nog het meest aansprekende resultaat. De Riepsters hebben zestien punten uit dertien duels op hun conto staan en kunnen in ieder geval zeggen dat hun doelsaldo (26-33) iets beter is dan dat van de buurman (24-35) uit Roodeschool.

Afgelopen najaar werd op het sportpark aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool met 4-1 van de Riepsters gewonnen. De doelpunten kwamen van Aalderd Duinkerken, Germen Tamsma (2) en Lars Baar. Duinkerken zal zaterdag waarschijnlijk tandenknarsend naar de verrichtingen van zijn teamgenoten kijken. Hij zit in de lappenmand en zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen. Overigens scoorde Laurens Hijlkema destijds voor het ‘andere Oranje.’

De uitgangspunten zijn, zoals reeds aangegeven, voor beide ploegen zo klaar als een klontje. Even buiten beschouwing gelaten dat slotlicht Westerlee wel zal degraderen, blijft het daar boven ongemeen spannend. De vijf regiovertegenwoordigers SIOS, De Fivel, SV De Heracliden, Middelstum en Corenos hijgen elkaar in de nek en ieder gewonnen punt zal gekoesterd worden.

Om niet al te diep in de zorgen te raken zal er zaterdag, zoals gememoreerd, in Zeerijp gewonnen moeten worden. Door wie dan ook maar. Statistisch gezien maakt De Fivel meer kans, maar statistieken bepalen het wedstrijdverloop niet. Het zal uiteindelijk op het veld moeten gebeuren.

Het mooie van 4D is dat de kloof naar nummer vier WVV, gerekend vanaf de elfde plaats waar Corenos zich ophoudt, niet eens zo groot is. Vijf punten om precies te zijn. Een paar overwinningen kunnen al een wereld van verschil betekenen.

Bovenin lijkt FC Zuidlaren op weg naar de titel, al zitten er wel wat haarscheurtjes in het Drentse bastillon, die door HS ’88 (4-3) en Poolster (1-0) zijn veroorzaakt. De Spijksters hebben zich knap hersteld van een beroerde competitiestart en staan momenteel derde, op twee punten achterstand van RZ Baflo. Poolster ontmoet zaterdag op eigen veld Amicitia VMC, dat de thuiswedstrijd zegevierend (4-1) afsloot. De geelzwarten zullen zich gesterkt voelen door het feit dat ze al zes duels op rij zonder puntverlies zijn gebleven.

RZ Baflo gaat op bezoek bij SIOS. De Sauwerders hebben nog een appeltje met de roodzwarten te schillen, want in november werd SIOS met maar liefst 6-0 de bietenbrug op gestuurd. Duncan Torrenga en Jordi Striedelmeijer namen toen ieder twee treffers voor hun rekening.

Middelstum ontvangt hekkensluiter Westerlee, dat op eigen terrein een half dozijn tegentreffers kreeg te verwerken. Gerard Bronsema scoorde toen vier keer. SV De Heracliden gaat tenslotte op bezoek bij de lijstaanvoerder. In Uithuizermeeden werd de strijdbijl begraven bij een 1-3 eindstand in het voordeel van FC Zuidlaren (foto: archief EemsmondSport).

3 Replies to "Spanning blijft voelbaar in 4e Klasse D"

 • comment-avatar
  Peter van Dijk maart 5, 2019 (08:28)

  Altijd leuk om te lezen wat je het komend weekeinde kunt verwachten.

 • comment-avatar
  Peter de Vries maart 7, 2019 (11:46)

  Prima verhalen en altijd objectief. Zou graag meer beelden op EemsmondSport willen zien

  • comment-avatar
   EemsmondSport maart 8, 2019 (19:21)

   Bedankt voor het compliment. En meer beelden? Tja, als we de mensen en de middelen hadden zouden we er graag gehoor aan geven.