Bedumer Winterloop overschrijdt half miljoen

Als je denkt dat je alles hebt meegemaakt, komt er meestal nog wel iets bij. Zo’n gevoel moeten ze ook in Bedum hebben gehad toen het eindbedrag bekend werd gemaakt van de vorige maand gehouden Bedumer Winterloop. Op de cheque prijkt een bedrag van maar liefst 114.785,13 euro. ‘Dit is echt onvoorstelbaar. Waanzinnig gewoon’, vertelt Olaf Kessels namens de Stichting Bedumer Winterloop. De afgelopen jaren is er meer dan een half miljoen euro bijeen gesprokkeld. En dat is op zich al een topprestatie.

‘Wat zijn wij trots en blij. Het onmogelijke blijkt toch waar te zijn! De eindopbrengst van de negende editie van de Bedumer Winterloop is maar liefst 114.785,13 euro geworden. Het is toch niet te geloven dat er door de inspanningen van de lopers, sponsoren, bedrijven, vrijwilligers en natuurlijk mijn eigen onvermoeibare team zo’n geweldig bedrag bij elkaar is gebracht. Bedankt allemaal voor jullie inzet en enthousiasme, het UMCG Kanker Researchfonds is ontzettend blij met deze grote opbrengst waardoor er weer veel onderzoek kan worden uitgevoerd om kanker mogelijk in de toekomst een chronische ziekte te laten worden. Grote klasse. Ik ben zo trots op jullie allemaal. De saamhorigheid en het verbindend karakter van dit evenement is ongekend en zorgt er voor dat er veel meer mogelijk is in ons mooie dorp’, aldus Klaes Hoekstra van de Stichting Bedumer Winterloop.

De afgelopen jaren is er door de tomeloze inzet van alle Bedumers meer dan een half miljoen bij elkaar gesprokkeld voor kankeronderzoek en dat is volstrekt uniek. Een relatief klein dorp dat in staat blijkt te zijn om middels een prachtig evenement vele mensen met kanker een beter perspectief te bieden voor de toekomst.

Er zal ruim 110.000 euro aan het Kanker Research Fonds worden aangeboden. De rest van het bedrag gaat naar twee kanker-gerelateerde projecten. Het team van de Winterloop had namelijk een oproep geplaatst om particuliere initiatieven aan te melden voor een financiële ondersteuning. Een commissie van wijze mensen, bestaande uit Gerda Klooster (KRF), Rik Plaggemars (huisarts) en Henriëtte Huizinga (predikante PKN-kerk Bedum). heeft hier over geoordeeld.

Het eerste project wat gehonoreerd gaat worden is het Kankercafé Luna. Dit gaat over het opzetten van een twee maandelijkse bijeenkomst waar (ex) kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten. Je ontmoet daar mensen die begrijpen wat jij doormaakt en waar je informatie kunt verzamelen gebruik makend van de ervaring en kennis van lotgenoten en anderen. Elke bijeenkomst heeft aan begin een formeel karakter waar er een spreker of instantie uitgenodigd kan worden die nuttige informatie kan verstrekken.

Het tweede project betreft zwemgroep De Spetters. Deze groep van kankerpatiënten, die wekelijks een zwemochtend met elkaar beleven, hebben gevraagd of het mogelijk is om met elkaar een keer naar Fontana Nieuweschans te mogen. Het team van de Winterloop vind dit een mooi initiatief en heeft hier positief op gereageerd.

Hoekstra: ‘Al met al denk ik dat wij gerust kunnen spreken over een geslaagde negende editie van de Bedumer Winterloop. Het team is nu al begonnen te vergaderen met de tiende jubileumeditie. We gaan alles uit de kast trekken om ook hier een groot succes van te maken en we zijn er van overtuigd dat u ons daar weer bij gaat helpen. Nogmaals onze dank.’

1 Reply to "Bedumer Winterloop overschrijdt half miljoen"

  • comment-avatar
    Klaas van Dijk maart 11, 2019 (11:19)

    Sjappoo voor de organisatie en mooi dat EemsmondSport ook aan het maatschappelijke karakter denkt. Hulde voor de reportage die er die dag is gemaakt…