Poolster overtuigend naar zevende winst op rij

Poolster begon deze competitie allesbehalve goed. Na drie ronden stonden de geelzwarten uit Spijk puntloos onderaan in de 4e Klasse D. Het kan echter verkeren in de voetballerij. De 2-2 remise tegen HS ’88 in november is de laatste wedstrijd geweest waarin de ploeg van trainer Jaap Danhof punten morste. Daarna volgden louter overwinningen en aan dat rijtje successen werd zaterdag de zevende toegevoegd. Op eigen veld werd met 6-2 van Amicitia VMC gewonnen.

Net als op veel andere velden viel het in het eerste bedrijf nog wel mee met de weersomstandigheden. Dat niet alleen, want Poolster begon ook prima aan de tweestrijd. Dat moest ook wel, want de uitwedstrijd tegen de Stadjers ging eerder dit seizoen met 4-1 verloren. ‘Amicitia VMC is een goed voetballende ploeg en heeft met die Cees Jan Diepeveen een lepe spits. We wisten op voorhand dat we de duels moesten aangaan om hen het voetballen te beletten. Dat hebben we prima gedaan’, aldus Danhof.

Het spel werd in de 16e minuut op de wagen gezet toen Johan de Groot uit een voorzet van Robbert Kok zijn eerste van de middag liet noteren: 1-0. De gasten probeerden wel wat terug te doen, maar vonden telkens de uitstekend optredende doelman Simon Dijkman op hun pad.
Na een kwart wedstrijd was het opnieuw juichen geblazen voor het thuisfront. Een aanval over de rechterkant van het veld leidde tot balbezit van Kevin Bijlsma, die zichzelf knap vrij speelde en het speeltuig vervolgens tegen het nylon joeg: 2-0. Amicitia VMC had het moeilijk met de uiterst beweeglijke gastheren en leken vlak voor rust al een kansloze wedstrijd te spelen. Opnieuw was het Johan de Groot die scoorde, nu uit een corner van Marco Dijkstra: 3-0.

Coach Danhof kon tevreden zijn over de gang van zaken. Hij zag zijn ploeg gretig spelen en dat was, ook geien het belang van de tweede periodetitel, geen onbelangrijke factor. Het was bekend in Spijk dat Amicitia VMC gemakkelijk scoort, maar de doelpunten ook erg gemakkelijk om de oren krijgt en van die wetenschap maakten de geelzwarten optimaal gebruik.

Het was zaak om na de rust vooral niet te verslappen. Te voorkomen dat Amicitia VMC aansluiting zou vinden en dat gebeurde dan ook niet. Sterker nog, in de 55e minuut kopte Jesse Smit een voorzet van Kevin Bijlsma tegen de touwen (4-0) en was het pleit definitief in het nadeel van de Stadjers beslecht. Een dikke tien minuten later liet Johan de Groot zijn derde van de middag op het scorebord zetten: 5-0.

De bezoekers deden nog wel wat terug, maar meer dan een speldenprikje was de 5-1 van Cees Jan Diepeveen niet en schoot Amicitia VMC zich ook nog zelf in de vleugel toen een terugspeelbal verkeerd werd getaxeerd en langs de eigen goalie werd gemikt: 6-1. Het laatste word was aan de gasten (6-2), maar om die treffer werd bij Poolster niet erg getreurd, terwijl de Stadjers geen enkele reden konden bedenken waarom ze zouden moeten juichen.

‘We stonden erg goed en hebben laten zien dat de vorm er is. Er is goed gespeeld en we hebben mooie goals gezien. We hadden die 4-1 nederlaag natuurlijk wel in het achterhoofd, maar het speelde veel meer dat we wilden winnen om zicht op de tweede periode te houden’, vertelde Jaap Danhof na afloop.

Poolster gaat zaterdag op bezoek bij slotlicht Westerlee dat in Spijk op een 8-1 nederlaag werd getrakteerd. Danhof waarschuwt dat er geen enkele sprake van onderschatting mag zijn. ‘We moeten geconcentreerd en vooral ons eigen spel blijven spelen. Als we dat doen heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.’ Bij winst is de tweede periodetitel hoe dan ook voor de Spijksters. In elk ander geval is men afhankelijk van het resultaat dat RZ Baflo in eigen huis tegen Middelstum boekt.

De Bafloërs wisten de lastige uitwedstrijd tegen SIOS met 1-2 te winnen, maar zullen zaterdag enigszins gehavend aantreden in het duel met Middelstum. Het team van trainer Jan Potma kan namelijk geen beroep doen op Mark van Zanten en Melvin Folkerts. Beiden kregen twee keer geel in Sauwerd en dat werd dus automatisch rood. Jordi Striedelmeijer zal komend weekeinde wel weer van de partij zijn.

* Poolster – Amicitia VMC 6-2 (3-0). Johan de Groot 1-0; Kevin Bijlsma 2-0; Johan de Groot 3-0; Jesse Smit 4-0; Johan de Groot 5-0; Cees Jan Diepeveen 5-1; e.d 6-1; Cees Jan Diepeveen 6-2 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster overtuigend naar zevende winst op rij"