Voetbaloverzicht

Het voetbaloverzicht beginnen we deze week in de 1e Klasse E, waar vv Winsum het opnieuw flikte door in de extra tijd de winnende (1-2) te maken. Nu was gastheer Be Quick Dokkum de teleurgestelde achterblijver. Thomas Kauw en Rogier Krohne scoorden voor de ploeg van trainer Bert Vos. SV Bedum leed en 0-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Broekster Boys.

Tweedeklasser NEC Delfzijl sleepte een punt over de eindstreep in het thuisduel tegen Gramsbergen. Dion Zimmerman en Ahmet Kiraz scoorden voor de thuislub. Omlandia kreeg op eigen veld een gevoelig tik op de neus (1-6) van Drenthina. Een wedstrijd om snel te vergeten. Voor de Ten Boersters redde Ferry Knol de spreekwoordelijke eer.

Cees bij de Leij (zie foto) liet zich door zijn collega’s van SC Loppersum (3C) als matchwinnaar bejubelen na het met 0-1 gewonnen duel tegen FC Grootegast. Zijn goal bleek namelijk goed voor drie punten. Holwierde nam in Assen een 0-1 voorsprong tegen LTC, maar de treffer van Jeanclar Torbed werd teniet gedaan en aan het einde van de rit bleven de mannen van Eddy Tuik met lege handen (2-1) achter.

DVC Appingedam liep op eigen veld tegen de elfde nederlaag ( 0-1) van het seizoen aan. Nu was het Zuidhorn dat de punten mee naar huis nam. Noordwolde boekte een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Achilles ’94. Silvan Havinga scoorde zijn twaalfde van het seizoen en ook Bart Hollink was succesvol. Het Leenster FC LEO moest op eigen veld met 1-3 buigen voor het op de tweede plaats in 4C bivakkerende Velocitas. Voor FC LEO scoorde Marcel Kadijk.

De 3-0 zege van Middelstum op slotlicht Westerlee zal in 4D voor weinig ophef hebben gezorgd. Deze valt te rangschikken onder de categorie ‘te verwachten.’ Mateo Milkovic (2) en Kristian Boelema waren de prijsschutters. In deze klasse moest SV De Heracliden zijn meerdere erkennen (2-0) in koploper FC Zuidlaren en ging het Sauwerder SIOS met 1-2 onderuit tegen RZ Baflo, dat de uitwedstrijd met negen man eindigde vanwege twee rode kaarten.

In 5D kwam Ezinge ook al niet tot succes (2-0) op bezoek bij GRC Groningen, mar wist Noordpool UFC de weg naar het doel wel te vinden. De uithuizers wonnen met 2-4 van DIO Groningen dankzij treffers van Johan Kluin (2), Vincent Zijlstra en Martijs Delker. Het arme VVSV ’09 kreeg een pak slaag van ZEC. De Zandeweersters wonnen met maar liefst 8-1 en zagen Ronny Bakker en Richard Knol drie keer scoren. Robin Stoter en Sander Kruit waren eveneens trefzeker. Voor de ploeg uit het marnegebied scoorde Rick Meijer.

GEO en Wagenborger Boys begroeven na negentig minuten de strijdbijl bij een 1-1 stand. Het zeker niet onaantrekkelijke duel kende in Alex Sarfo en Wesley Sanders de doelpuntenmakers. ‘Er waren kansen voldoende om vaker te scoren, maar zo ver kwam het niet. Ik ben met name tevreden over het spel van mijn jongens. Ze hebben lef en durf getoond. Dat is nog veel belangrijker dan het punt dat we meenemen’, sprak trainer Reitze Enderlé van de Wagenborgers na afloop.

In deze klasse ging VVS met 4-0 onderuit bij lijstaanvoerder Wildervank en kreeg Stedum met 6-1 op de broek van Veendam ’94. Voor de geelzwarten was Yannick van den Berg de doelpuntenmaker. Het Ten Poster SV TEO kreeg op eigen veld met 0-4 klop van SC Scheemda. Tom Knollema (2), Niek Smit en Patrick de Haan waren de gevierde mensen.

Van de zondagvoetballers konden die van Siddeburen (3B) drie punten aan het totaal toevoegen. Op bezoek bij LEO Loon werd met 1-3 gewonnen. Bjorn Puister scoorde zijn dertiende van deze competitie en Julian Pot maakte er twee. Eenrum verloor in Groningen met 3-2 vaan Groen Geel. Namens de roodbaadjes scoorden Siebrand Solinger en David Albert Villalta.

Gastheer Oldambtster Boys en het Woldendorper WEO maakten van hun wedstrijd een doelpuntenfestijn. WEO leek hard op weg om een monsterscore neer te zetten, want het nam binnen een kwart wedstrijd met 0-3 de leiding. De Nieuw Scheemders weigerden echter te capituleren en zo kon het gebeuren dat er na negentig minuten een 4-5 zege voor WEO genoteerd kon worden. Aan de kant van de Woldendorpers trof Niels Jansen het doel drie keer. Dennis Burema deed dat voor de Boys. Dennie Gorter maakte de vierde. Bij WEO waren Daniël Boekee en ex-Holwierde Sven Beeftink ook succesvol.

Farmsum zegevierde, na een 0-1 achterstand door een goal van Niels Bolt, uiteindelijk met 6-1 in het treffen met Kloosterburen. Alwin Nap scoorde drie keer. De overige treffers waren van Herbert van Brugge, Marcel van Es en ook viel er een eigen doelpunt te noteren.
Warffum produceerde zeven treffers in de uitwedstrijd tegen Froombosch. Bartel Klinkhamer zorgde voor drie doelpunten. De overige kwamen op naam van Stefan van den Berg, Patrick Pieterman en Jeffrey Doornbos (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Voetbaloverzicht"