Klimaatgroep Stars door Veluwe opzij gezet

De vierde wedstrijd in de 1e Divisie van KlimaatGroep Stars tegen De Veluwe uit Apeldoorn, een van de meest vermaarde tegenstanders uit de roemruchte periode in de jaren zeventig van de vorige eeuw, leverde een derde nederlaag op: 4-6. Dat houdt in dat de Middelstummer tafeltennissers op de laatste plaats blijven staan en dat is niet de positie die men nastreefde als doel voor aanvang van de competitie.

Dat het moeilijk zou worden om bovenin te eindigen was duidelijk, maar men liet in de eerste drie duels teveel liggen en daar kwam nu een verdiende verliesbeurt overheen, die ook nog afgetekender had kunnen zijn. Het was dat Peter Verweij tegen oudgediende Ron van Spanje de wedstrijd eruit trok, anders was een 0-4 op het bord verschenen.

Pim van Schaik begon tegen leeftijdsgenoot Lode Hulshof bedroevend, dit in tegenstelling tot zijn prestaties van de laatste weken, en kwam in een mum van tijd met 2-0 achter. Hij speelde zich in de wedstrijd en had ook in de vierde game aanvankelijk het beste van het spel, maar trok niet door: 0-1.

Toen kwam Xavier Peral in actie tegen Paul Haldan en eenieder (een mannetje of 40/50 in totaal, gaat er iets op lijken, alhoewel je vrijwel niemand van de eigen club ziet) ging er even goed voor zitten. De anticlimax was snel daar, want Peral bakte er niets van tegen een zeer geslepen en foutloos spelende Haldan. Zonder enig zelfvertrouwen werd een wat grieperige Xavier genadeloos met 5-11,6-11 en 5-11 weggezet en dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Peter Verweij knokte zich op een goede manier na 2-0 achterstand langs Van Spanje, waarna het dubbel ook in vieren naar de Apeldoorners ging. Toen de thuisclub op een 1-3 achterstand stond, mocht Xavier weer los tegen jongeling Hulshof en hij ging moeiteloos door met wanhopig spel. Toen dacht coach Anne Vlieg dat hem iets duidelijk gemaakt moest worden. Hij moest zijn Spaanse temperament maar eens van stal halen en dat gebeurde toen ook eindelijk…. Ondanks zwakkere fases, (zelfs een 8-1 voorsprong in de vijfde game werd nog omgetoverd in een 8-9 achterstand) stond hij er weer en zette met een paar sublieme punten de ruststand op 2-3.

Na de pauze pakten Peral en Verweij nog een pot en nu overtuigender tegen respectievelijk Van Spanje en Hulshof, Pim van Schaik was niet sterk maar speelde acceptabel in fases. Hij wil soms nog te graag, maar moet cooler worden. Paul Haldan was op zijn 53e zowel mentaal als speltechnisch/tactisch geweldig. Hij heeft Europese subtop gespeeld en dat zag je terug. Het is jammer dat hij er nu definitief mee ophoudt, evenals Ron van Spanje.

Resultaat dus een 4-6 nederlaag met vooral in het begin ook een onthutsend zwakke Peral. Anne Vlieg: ‘Ik moest even terugdenken aan onze Poolse miskoop Kamil Tomaszuk, die we na een half jaar moesten wegsturen. Gelukkig liet hij ook een andere kant zien, toen bleek dat hij onder andere een sterke forehand topspin beschikt. Ik heb hem wel duidelijk gemaakt dat zijn zwakke punten, de backhand blok en topspin bijvoorbeeld, ook getraind moeten worden.’

Zaterdag speelt Klimaatgroep Stars in Limburg tegen Wessem en als het aan de coach ligt wordt er nu wat onverschrokkener gespeeld. ‘En niet alleen tegen onszelf, maar vooral tegen de geachte opponent. Met nog zes wedstrijden te gaan is er nog veel mogelijk, maar vooral in het bereik van tot de grens gaan, mag er wel een blik spinazie a la Jan Tammenga worden opengetrokken. We gaan het zien.’

No Replies to "Klimaatgroep Stars door Veluwe opzij gezet"