Eersteklasser ON krijgt Delfzijlster tintje

Eersteklasser Oranje Nassau krijgt een aardig Delfzijlster tintje. Nadat oefenmeester Erwin Heerlijn van NEC Delfzijl naar de stad-Groninger trots vertrok en ook keeperstrainer Jan van der Zweep van dezelfde club zijn spoor volgde, maakt volgend seizoen een andere Delfzijlster zijn opwachting op sportpark Coendersborg aan de Kooiweg in de provinciale hoofdstad en dat is Marshall Pourier.

Pourier is in het dagelijkse leven Hoofd Technische dienst bij aluminiumsmelter RMD in Delfzijl. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in de havenplaats. Nadat hij vanuit Dordrecht naar het noorden was verhuisd heeft hij zijn actieve voetballoopbaan afgebouwd bij Oosterhoek. Hij was bij die club tevens jeugdtrainer en in een later stadium assistent-trainer van de eerste selectie. Pourir is ook verbonden geweest aan Voetbalschool Eemsmond uit Appingedam.

Zijn trainerscarrière begon hij bij Eems Boys, waar hij de tweede selectie onder zijn hoede had. Na het behalen van TC 2 werd hij hoofdtrainer van WEO uit Woldendorp, waarmee hij het kampioenschap in de 5e klasse en dus promotie naar de 4e klasse behaalde.

Heerlijn en Pourier kennen elkaar al jaren en hebben ook recent intensief collegiaal contact. Toen duidelijk werd dat Pourier aan het eind van dit seizoen Hoogezand zou verlaten, werd het idee geboren om de samenwerking te intensiveren. Beide trainers verheugen zich enorm op de samenwerking. Pourier brengt niet alleen zijn ervaring mee als hoofdtrainer, maar zal ook zijn aanstekelijk enthousiasme toevoegen aan de technische staf. Pourier ziet deze stap als een duidelijke investering in zichzelf en verwacht dat de samenwerking voor hem verrijkend zal zijn.

Met de komst van Marshall Pourier is de technische staf compleet. Jan van der Zweep, de assistent van Erwin Heerlijn, heeft ook een jaar bijgetekend. Hij zal zich, meer nog dan dit seizoen, op de keeperstraining richten.

Pourier heeft er ontzettend veel zin in. Voor zijn gevoel is het een droom die bewaarheid is geworden. ‘Deze stap past precies in het schema van wat ik als trainer wil bereiken. En dat is heel veel’, aldus de Delfzijlster.

Overigens lopen er meer mensen rond die hun roots buiten de Stad hebben. Het gaat om de elftalleiders Jacob van Apperloo en Wijnand Helder. Zij wonen respectievelijk in Delfzijl en Meedhuizen. Siemon Aikema, voorbeschouwer van ON en lid van de webredactie, heeft ook twintig jaar in Delfzijl gewoond en 16 jaar gewerkt.

No Replies to "Eersteklasser ON krijgt Delfzijlster tintje"