Thijs Sonneveld (NEC Delfzijl): ‘En dat is honderd.’

Thijs Sonneveld (29) speelde zaterdag, in de belangrijke wedstrijd voor lijfsbehoud in de tweede klasse tegen naaste concurrent FC Klazienaveen, zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van NEC Delfzijl. Een mooie mijlpaal voor het slot op de deur van het Delfzijlster vlaggeschip.

Hij kon niet voorkomen dat zijn jubileumwedstrijd met 1-0 verloren ging, maar speelde weer een solide partij. Sonneveld speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor NEC Delfzijl in de bekerwedstrijd thuis tegen Glimmen op 22 augustus 2015. Dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De verdediger speelde 88 competitiewedstrijden en 12 bekerwedstrijden. Hij scoorde in competitiewedstrijden 5 keer en in bekerwedstrijden wist hij 4 keer het net te laten trillen. Ook scoorde hij nog 8 doelpunten in oefenwedstrijden. Voor zijn periode bij NEC Delfzijl speelde Sonneveld voor onder meer Holwierde en Omlandia, daarna kwam hij gelijktijdig met zijn vriend Peter Wassing naar NEC Delfzijl.

No Replies to "Thijs Sonneveld (NEC Delfzijl): 'En dat is honderd.'"