Twee ruime zeges korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben donderdag en zaterdag een wedstrijd.gespeeld Beide thuisduels werden ruim gewonnen. Op donderdag werd het inhaalduel tegen Deinum gespeeld. Bij rust stond het 17-8 en de eindstand was 24-13. Zaterdag ging het in het eerste bedrijf iets lastiger. WIK ’34 uit Damwoude wilde zich niet zomaar laten verslaan en moest pas in de tweede helft capituleren. Dit duel eindigde bij 25-15. De vraag is echter of DWA/Argo met deze winstpartijen voldoende aan het doelsaldo heeft gewerkt. Concurrent DTS deed het wat dat betreft beter door met 39-11 te winnen.

Donderdag was de ploeg van trainer-coach André Pettinga van meet af aan scherp. In de eerste helft stoomde de ploeg naar maar liefst 17 treffers. Opvallend was het hoge schotpercentage van Sam Pestoor. Hij schoot in de eerste helft vier keer raak uit vijf pogingen. Ook Karen Oostmeijer was scherp en schoot vier keer raak.

In de tweede helft liep het allemaal wat minder soepel bij de thuisploeg en hier vergat DWA/Argo zichzelf te belonen. In de race om zoveel mogelijk treffers te maken om een goed doelsaldo te krijgen, speelde de ploeg te gehaast en werden te veel kansen gemist. Deinum bleef beter bij en zo werd het uiteindelijk 24-13.

Zaterdag was WIK ’34 uit Damwoude niet van plan om mee te werken aan een goed doelsaldo voor de Winsumers en Bedumers. De ploeg die in de eerste ontmoeting met 11-23 werd verslagen, gaf flink tegengas en stond halverwege de wedstrijd slechts met 12-10 achter tegen DWA/Argo. In de tweede helft kon de thuisploeg echter wel het verschil maken. Met name in het slotkwartier werd de marge vergroot naar uiteindelijk tien treffers verschil. De uitslag werd 25-15.

DWA/Argo houdt door deze overwinning aansluiting met koploper Spannum en concurrent DTS. Aan het einde van het seizoen zijn bij een gelijke stand de doelsaldi bepalend voor het kampioenschap. Aangezien DWA/Argo in het laatste duel op 30 maart koploper Spannum in eigen huis ontvangt, kan de ploeg mee aan kop komen. Gezien de huidige doelsaldi kon DTS echter dan wel eens de lachende derde zijn.

Zaterdag speelt DWA/Argo tegen Zunobri. Die ploeg werd in het eerste duel met 28-15 verslagen. De wedstrijd begint om 15.00 uur in sporthal Quicksilver in Zuidhorn.

* Scores DWA/Argo (tegen Deinum): Sam Pestoor (5), Nick Brandsma, Karen Oostmeijer en Tom van der Laan (4), Lisette Hamminga (3), Natasja Schuuring (2), Lisanne Pettinga en Benjamin Pestoor (1).

* Scores DWA/Argo (tegen WIK’34): Natasja Schuuring (8), Nick Brandsma (5), Sam Pestoor (4), Lisette Hamminga (3), Tom van der Laan (2), Lisanne Pettinga, Karen Oostmeijer en Gert Jan Stulp (1).

No Replies to "Twee ruime zeges korfballers DWA/Argo"