Voetbaloverzicht

Het voetbaloverzicht van afgelopen weekeinde is wat korter dan normaal, maar dat hebben we allemaal aan de overvloedige regenval van de afgelopen week te danken. Veel velden bleken onbespeelbaar te zijn en waar geen kunstgras lag en wel gevoetbald kon worden, was het hard en zwaar werken omdat er ook nog eens een flinke wind stond.

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal kwam Winsum niet in actie en kreeg SV Bedum een pak op de broek (8-1) van de aanstaande kampioen HZVV. In Hoogeveen scoorde Wilco Stolwijk voor de Bedumers. Na de nederlaag twitterde coach Remy van der Wal dat je beter één keer met 8-1 kunt verliezen dan acht keer met 1-0. Klopt als een bus, maar pijnlijk is het wel om met dergelijke cijfers naar huis gestuurd te worden.

NEC Delfzijl verloor in 2J het niet onbelangrijke duel tegen FC Klazienaveen met 1-0 door een treffer van Nick van der Sleen. De nederlaag was volgens coach Kees Pranger terecht omdat zijn ploeg te weinig had gecreëerd. De Delfzijlsters verloren onderweg ook nog eens Kris Klasens, die tegen een rode kaart aan liep nadat hij een aanvaller een scoringskans zou hebben ontnomen. Verlies was er ook voor Omlandia, dat met 2-1 aan het kortste eind trok en alleen Jan Oosterbeek zag scoren.

Een klasse lager (3C) bleven SC Loppersum en Noordwolde werkeloos, terwijl DVC Appingedam op bezoek bij Mamio met 4-2 klop kreeg. Lars Mulder scoorde beide Damster treffers. In 4C kon de uitwedstrijd van het Leenster FC LEO tegen De Lauwers uit Warfstermolen ook al geen doorgang vinden.

En ja, dan kom je weer in 4D uit, waar Poolster graag periodekampioen was geworden door van Westerlee te winnen, maar ook daar was voetballen onmogelijk. SIOS klopte in Winschoten thuisclub WVV met 1-4. Sander en Stefan Bultena en Jochem en Gijs Huinder velden het vonnis over de momenteel zwalkende Winschoters. Mathijs Mollema was de enige die nog voor een lichtpuntje wist te zorgen bij WVV.

In Uithuizermeeden had De Fivel meer uit het duel met SV De Heracliden kunnen en misschien wel moeten halen. De ploeg uit Zeerijp had een week eerder Corenos geklopt en kon met enig vertrouwen aan de klus tegen de Meisters beginnen. De start was prima, want Emiel Bos scoorde uit een strafschop 0-1. Daarna ging het echter mis en boog de thuisclub de achterstand in een 3-1 voorsprong om.

Het missen van opgelegde kansen zou De Fivel duur komen te staan. Thomas van der Veen scoorde nog wel, maar uiteindelijk werd er afgefloten bij een 4-2 eindstand. Mark Knol, Frank de Boer en Tim Ottema scoorden voor de thuisclub, die bij een van de vier treffers ook nog eens de onvrijwillige hulp van een Riepster kregen.

Corenos deed het een eindje verderop prima tegen koploper FC Zuidlaren. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa flikte het eerder al in het Drentse door de lijstaanvoerder op een remise te houden en ook aan de Zuster Kortestraat gebeurde dat. Koen Eshuis schoot de bezoekers na een minuut al op 0-1, maar de gastheren toonden veerkracht na het verlies van een week eerder in Zeerijp en kwamen na 73 minuten spelen op gelijke hoogte door een voltreffer van Germen Tamsma: 1-1.

Noordpool UFC speelde in 5D een vreemde wedstrijd tegen GRC Groningen. De Uithuizers kwamen met 0-2 achter te staan, maar bogen deze na de pauze in ene tijdsbestek van nog geen zes minuten om in een 3-2 voorsprong door goals van Martijs Delker (strafschop), Vincent Zijlstra en Wessel Bijlenga. De hersteloperatie leverde niet het gewenste resultaat op, want Henk De Jong bepaalde de eindstand op 3-3.

Het Zandeweerster ZEC kreeg in een doelpuntrijke wedstrijd met 6-3 klop van Potetos. Voor de groenwitten scoorden Arjan Knol (2) en Jens Posthumus. Overigens schijnt ZEC een soort van aantrekkingskracht te hebben op spelers van buitenaf. Niels Wierenga, Jelle Rozeboom en Gijs Balkema komen de gelederen van de Zandeweerster ploeg volgend seizoen versterken. Slotlicht VVSV ’09, Ezinge en Zeester kwamen niet in actie.

Dat laatste gold in 5E ook voor Wagenborger Boys, SC Scheemda en het Garmerwolder GEO. Stedum kwam tegen laagvlieger BATO niet verder dan 1-1. Diederik Dijk scoorde namens de geelzwarten. Het duel tussen het Oostwolder VVS en SV TEO eindigde in een 1-3 overwinning voor de Ten Posters. Emile Kruger was de gevierde man. Hij scoorde drie keer.

In het zondagvoetbal was het, ondanks de ietwat verbeterde weersomstandigheden, helemaal armoe troef. Van de zeven vertegenwoordigende teams kwamen er slechts twee in actie. En ze verloren beiden. In 5D kreeg SV Woltersum met 2-4 klop van Drieborg en verloor WEO op eigen veld met 0-1 van THOS. Namens SV Woltersum scoorden Jeroen Eissens en Nieck Baljeu (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Voetbaloverzicht"