DRC Phoenix kan goede serie geen vervolg geven

De goede reeks van drie gewonnen wedstrijden kon zondag door DRC Phoenix niet met een goed vervolg worden verlengd. De thuisclub moest uiteindelijk, na een spannende wedstrijd, haar meerdere erkennen in de Big Stones uit Havelte. De Big Stones wisten in de tweede helft het verschil te maken in de eerste twintig minuten en ondanks een sterk eindoffensief kwam Phoenix net te kort waardoor de Big Stones met een 20-26 overwinning huiswaarts konden.

Ondanks de hevige regenval in de dagen voorafgaande aan de wedstrijd, bleek het veld op sportpark Tuikwerd verrassend goed bespeelbaar. Beide ploegen waren op volle oorlogssterkte en waar de eerdere wedstrijd dit seizoen nog in een ruime overwinning voor de ploeg uit Havelte was geëindigd, was het verschil op de ranglijst gering.

Zoals zo vaak dit seizoen was het de tegenstander van Phoenix die de score opende. Goede fasen in de voorwaartsen van de Big Stones gaf dusdanig veel druk dat men uiteindelijk in de lijn een mannetje meer konden creëren. Deze kans wist de ervaren ploeg eenvoudig te benutten en de eerste try van de wedstrijd te scoren. Havelte bleef veel druk uit oefenen op de thuisploeg. Echter was het Phoenix dat effectief omging met de kansen. Goede passes in de lijn van Phoenix waren spaarzaam maar zodra het ook maar even liep was het direct ook raak. Phoenix nam kort de leiding over door twee snelle tries. De conversies werden echter gemist door de kickers van Phoenix waar de gasten uit Havelte deze punten wel wisten te pakken en dat zou later in de wedstrijd cruciaal blijken.

Na een half uur spelen was het Havelte dat de leiding weer wist te nemen. Deze keer waren het de ervaren voorwaartsen die het werk wisten af te maken en zwak tackelen van Phoenix direct af straffen. Doordat de ploeg uit Havelte beide conversies wel wisten te verzilveren na het scoren van hun tries gingen de ploegen met een 10-14 tussenstand de rust in.

De tweede helft bleef het stuivertje wisselen. Havelte opende de score en bleef beter en georganiseerder spelen. Phoenix wist echter, ondanks de onervarenheid, door een tomeloze inzet constant weer aan te haken. Ook in de tweede helft wisten beide ploegen ieder twee tries te scoren. Echter doordat de Big Stones drie van de vier conversies wel wist te benutten nam men de leiding met 20-26.

Phoenix probeerde er een eindoffensief uit te persen echter was er geen tijd meer om de achterstand in te halen. Ondanks de nederlaag kan Phoenix toch een tweetal competitiepunten bijschrijven door het scoren van vier tries en doordat er met minder dan zeven punten verschil verloren werd. Door deze punten heeft Phoenix toch goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud.

No Replies to "DRC Phoenix kan goede serie geen vervolg geven"