Strijd nog lang niet beslist in 4e Klasse D

De 4e Klasse D van het zaterdagvoetbal in onze regio is in drie delen opgesplitst. Drie clubs lijken bovenin de strijd om het kampioenschap te zullen uitvechten. Daaronder bevinden zich maar liefst acht verenigingen die alle kanten op kunnen vliegen. Het verschil tussen de nummer vier en elf bedraagt namelijk maar vier punten.

Helemaal onderaan mag Westerlee op een incidenteel succesje hopen. Of ze degraderen is niet eens een vraag. De enige overwinning die men boekte dateert van 8 december toen Amicitia VMC op eigen veld met 1-4 werd geklopt.

Zoals gezegd is de strijd bovenin nog steeds niet beslist. RZ Baflo deed afgelopen weekeinde prima zaken door zelf met 1-0 van Middelstum te winnen, terwijl koploper FC Zuidlaren in Roodeschool niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel in het duel met Corenos, de nummer elf van de ranglijst.

Het gaatje tussen de nummers een en twee bedraagt nu nog maar twee punten en op 11 mei staat nog het duel RZ Baflo – FC Zuidlaren op het programma. Het zou een mooie ontknoping kunnen worden. De grote vraag is of Poolster, met een wedstrijd minder, zich ook nog in het strijdgewoel om de algehele titel gaat mengen.

Corenos gaat zaterdag op bezoek bij Poolster. In november wisten de mannen uit Spijk met 0-3 te winnen door treffers van Johan de Groot (2) en Tom Dijkman. Poolster zit ‘in de flow’ zoals dat zo mooi heet. Het heeft al zeven overwinningen op rij geboekt en zal daar graag een achtste aan vastplakken. Het team van trainer Marco Pesiwarissa zal zich gesterkt voelen door de remise tegen de koploper, dus mag er in Spijk geen sprake van onderschatting zijn.

Vorig seizoen wonnen de geelzwarten beide confrontaties van hun sportbroeders. In het seizoen 2014/2015 versloeg Poolster de Roodschoulsters op eigen veld met 0-3. Later dat sportjaar kregen de geelzwarten thuis met dezelfde cijfers op hun kop. Daarna moeten we een eindje terug om opnieuw een confrontatie tussen de twee buren tegen te komen. Tot het competitiejaar 2009/2010 om precies te zijn. Poolster werd toen met ‘spierballenvoetbal’ getemd, zoals in het verslag van toen viel te lezen.

Een citaat uit dat verhaal? ‘De strijd werd verloren op het fysieke vlak. Corenos was bloedfanatiek en speelde met een jaloersmakende inzet en strijd en de absolute wil om te winnen.’ De Roodschoulsters zouden met 4-0 winnen en het in Spijk nog eens dunnetjes over doen door daar een 0-1 zege over de streep te trekken. De ploeg van trainer Jaap Danhof is gewaarschuwd.

Bovenin kan FC Zuidlaren zich in en tegen Middelstum niet nog een misstap veroorloven. De Middelstummers daarentegen kunnen de punten ook goed gebruiken als ze uit de onderste regionen weg willen geraken. Nummer twee RZ Baflo, net als Poolster nog in de race voor de tweede periodetitel, mag eigenlijk niet in de problemen raken in het thuisduel tegen slotlicht Westerlee. Dat verloor op eigen veld overigens met slechts 1-2 van de Potma-brigade.

De laatste wedstrijd waarin het Winschoter WVV punten wist te pakken, dateert van begin december. Toen werd Middelstum met 2-1 opzij gezet. Nu moet men naar Zeerijp om daar De Fivel te bestrijden. Die hebben nog een rekening te vereffenen, want de uitwedstrijd ging met maar liefst 7-2 verloren.

SV De Heracliden boekte zaterdag een keurige 4-2 overwinning op De Fivel en mag op bezoek bij HS ’88 opnieuw tot succes proberen te komen. In Uithuizermeeden werd het 1-5 voor de gasten, waarbij prijsschutter Sven Rosevink één keer scoorde. SIOS tenslotte ontvangt Amicitia VMC, dat evenveel punten (19) als de Sauwerders heeft, maar een wedstrijd minder nodig had om tot dat totaal te komen. Ook hier staat nog een rekening open, want SIOS verloor eerder dit seizoen met 5-2, waarbij Sander en Stefan Bultena de pijn nog een klein beetje wisten te verzachten.

Het resterende programma van de top drie in deze klasse ziet er als volgt uit:

FC Zuidlaren                   RZ Baflo              Poolster
Middelstum (uit)         Westerlee (thuis)     Corenos (thuis)
SIOS (thuis)           De Heracliden (uit)    WVV (uit)
De Fivel (uit)          HS '88 (thuis)      Westerlee (uit)
Westerlee (thuis)         Corenos (uit)       De Heracliden (thuis)
RZ Baflo (uit)          FC Zuidlaren (thuis)   De Fivel (uit)
Amicitia VMC (thuis)       Poolster (uit)      HS '88 (thuis)
WVV (uit)             De Fivel (thuis)     RZ Baflo (thuis)
                              SIOS (uit)

1 Reply to "Strijd nog lang niet beslist in 4e Klasse D"

 • comment-avatar
  Jan de Winter maart 19, 2019 (07:44)

  Die vierde klasse is inderdaad een van de mooiste om te volgen.