Ook Westa klopt Klimaatgroep Stars

In het Limburgse Wessem hebben de tafeltennissers van Klimaatgroep Stars alweer de vierde nederlaag in de lopende competitie op hun bord gekregen. Nu werd zaterdag met 7-3 verloren. Het trio Peter Verweij, Shuo Han Men en Pim van Schaik, dat in veel wedstrijden de basis vormt, heeft nog geen wedstrijd gespeeld waarin alle drie vorm hebben laten zien.

Gaat het dan zo slecht met het Middelstummer tafeltennis? Het antwoord luidt nee, maar om diverse redenen komt het er net niet uit. Dan bij de een en dan weer bij de ander.

Van Schaik was totaal afwezig en het is duidelijk geworden dat hij de druk op dit moment niet aankan. Als hij zich goed voelt is hij in staat om volwaardig mee te spelen, maar als genoemde factor een rol gaat spelen breken te weinig trainingsuren hem gewoon op. Tegen leeftijdsgenoten Barry Berben en Jelle Moris van Westa had hij weinig tot niets in te brengen. Tegen routinier Paul van der Leur werden de mooiste rally’s van de dag gespeeld, maar alles bij elkaar opgeteld was het een offday van jewelste.

Het devies is dan ook snel het Havo-examen halen en dan eindelijk in elk geval in uren kunnen concurreren met bovengenoemde jongens. Westa heeft in grote lijnen dezelfde intenties als Klimaatgroep Stars, namelijk jonge spelers(sters) opleiden en daarmee succes proberen te halen.

Ze krijgen jaarlijks een grote subsidie van de provincie en daarmee worden trainers aan het werk gezet. Dit heeft hen vroeger al veel opgeleverd. Nu hebben ze weer twee jonge jongens die de stenen uit de vloer trainen. Deze jongens zorgden zaterdag voor elk twee punten en het dubbel en ondersteund door oud-speler Paul van der Leur, die er ook twee pakte, kwamen ze op zeven punten.

Peter Verweij was, net als vorige week, gewoon goed. Hij plukt nu de vruchten van de vele trainingsuren die hij al jaren heeft gemaakt. De laatste wedstrijden zet hij dat ook eindelijk om in resultaten. Prachtig spel en mooi opgebouwde rally’s. Nu moet hij ook zijn slimheid wat gedisciplineerder toepassen. Dat moet hij volhouden deze competitie.

Ook Shuo Han Men was na het halen van de testen voor inburgering opgelucht en speelde weer op een hoger niveau dan de laatste weken. Haar Nederlandse titel ging zonder strijd verloren op een toernooi in Zwolle waar ze geen bal raakte. Het geloof was er niet.  De dip waarin zij zat was groot. Testen moeten halen voor de inburgering speelden zeker een rol. Ze heeft ze echter doorstaan, dus een paspoort kan eindelijk opgehaald worden. Niet na de voorgespiegelde drie jaar, maar pas na vijf lange jaren.

Men is een doorzetster en het wordt tijd dat ze nu ook weer eens echt gaat trainen. Niet beuken tegen andere jonge meiden, maar weer in de ‘Middelstummer school’ met aandacht voor de gevoelige spelontwikkeling waarin zij zo sterk kan zijn. Zaterdag kwam ze te kort tegen jongeling Berben en ook hardhitter Van der Leur kon ze niet controleren. Tegen Moris ging het weer een beetje als vanouds.

Verweij op drie, Men op een legden dus drie punten in de lade, dus de conclusie is dat Klimaatgroep Stars definitief geen zicht meer heeft op de hoogste plekken in de eerste divisie. De tweede helft van de serie moet gekeken worden naar het verder oplossen van diverse problematieken en kan men voor wedstrijden gaan waarin het allemaal wel regelmatig kan en moet gaan kloppen. Perspectief is er zeker, maar duidelijk is wel geworden dat het zelfvertrouwen de laatste weken niet groter is geworden.

No Replies to "Ook Westa klopt Klimaatgroep Stars"