Prijzen voor turnsters VIOS Warffum

Dertien turnsters van turnclub VIOS uit Warffum kwamen onlangs in actie tijdens de eerste NTS B wedstrijd van het seizoen in Loppersum. Linde Kuiper kwam in actie in de categorie Mini Instap D1. Kuiper turnde een keurige wedstrijd, met als uitschieters balk en vloer. Op balk turnde ze voor het eerst een handstand en koprol en op vloer turnde ze voor het eerst op muziek. Ze voerde de oefeningen prachtig uit. Met een totaalscore van 51.958 punten eindigde ze op de eerste plaats.

Vera Bijsterveld en Tessa Kool kwamen in actie in de categorie Junior, supplement E. De meiden turnden beiden een prima wedstrijd. Mooie D-scores op vloer, echter moet de uitvoering hiervan nog wat beter. De sprongen van de meiden waren netjes en goed voor het derde en vijfde cijfer. Op de brug turnde de dames hun oefening keurig naar kunnen.

Kool turnde nog niet alle eisen, maar wist door een prima uitvoering het tweede cijfer te scoren. De uitvoering bij Bijsterveld lag net iets lager, ze pakte het vierde cijfer. Op de balk werd netjes geturnd, wel hier en daar wat wiebels, maar beide turnsters bleven met alle elementen op de balk staan. Met een totaalscore van 40.117 eindigde Bijsterveld op de vijfde plaats. Kool scoorde een totaal van 41.483 en eindigde hiermee op de tweede plaats.

Lobke Kolstein en Eline Lanting kwamen uit in te categorie Pupil 1 D1. Beide turnsters turnden een mooie wedstrijd. Voor Kolstein waren de radslag op balk tot stand en een keurige vloeroefening op muziek toch wel hoogtepunten van haar wedstrijd. Kolstein is goed op brug en turnde daar ook een prachtige oefening.

Voor Lanting waren de balk en de sprong de beste toestellen van de wedstrijd. Op balk turnde zij een oefening zonder val en op sprong deed ze een keurige overslag en salto. Op de vloer en brug deed Lanting het ook goed, maar kan de afwerking nog even iets beter. Kolstein eindigde met een totaalscore van 5.400 op de tweede plaats. Lanting scoorde in totaal 50.775 en eindigde hiermee op de eerste plaats.

Lisa de Winter en Hannah Kuiper kwamen uit in de categorie pupil 2 D1. De turnsters hebben een mooie wedstrijd geturnd. Kuiper helaas wel een val met de radslag op balk en De Winter met de ½ pirouette. Kuiper heerste op sprong en De Winter op balk. De twee turnsters genoten van de wedstrijd en wat is er dan mooier om deze af te sluiten met een medaille. De Winter scoorde in totaal 51.517 en werd eerste. Kuiper scoorde 49.708 en werd derde.

Naomi van der Meijs kwam uit in de categorie Jeugd 1 D2. Zij turnde een sterke wedstrijd. Een super strakke arabier flikflak op vloer, keurige handstandoverslagen over de kast en een mooie oefening op de brug. Op de balk kwamen toch nog de zenuwen om de hoek. Helaas een val met de radslag en wat wiebels. Met een totaal score van 49.042 eindigde Van der Meijs als vierde.

Mila Kolstein en Julia Slob kwamen uit in de categorie Jeugd 2, supplement G. Beide meiden turnde een sterke wedstrijd. Kolstein is klein van stuk, waardoor de sprong over de pegasus veel kracht vraagt. Ze sprong voor haar doen een geweldig goede sprong. Ook de sprong van Slob was keurig. Op brug kregen beide turnsters een mooie score.

Op de balk had Kolstein een val en werd bij Slob een eis niet geteld. De wedstrijd werd afgesloten op vloer. Hier kan Kolstein nog wat hoger scoren op de uitvoering. Slob scoorde keurig. Met een totaal van 38.616 eindigde Kolstein als derde en Slob met 39.600 als eerste.
Madelief Hendriks kwam uit in de categorie Jeugd 1 D1. Op de balk turnde zij een mooie oefening, wel helaas een val met de radslag. Op vloer was Hendriks veruit de beste turnster met ruim twee punten meer als nummer twee. Haar sprongen werden netjes uitgevoerd. Op de brug lukte helaas het ophurken niet, maar de oefening werd verder keurig uitgevoerd. Met 48.400 eindigde Hendriks ruim op de eerste plek.

Yuan Post en Annieka Reker kwamen uit in de categorie Jeugd 2, supplement F. Beide turnsters begonnen op de balk. Bij beide turnsters waren de zenuwen duidelijk zichtbaar. Post moest de balk een keer verlaten en Reker twee keer. Reker turnde geen vloer en sprong wegens een blessure. Post scoorde matig op vloer. De elementen waren goed, maar de uitvoering kan strakker.
De sprongen van Post kwamen niet heel lekker uit de verf. De twee turnsters sloten de wedstrijd succesvol af met een prachtige oefening op de brug. Post scoorde 39.966 en eindigde hiermee als derde. Reker deed mee voor de ervaring.
Voor de dertien turnsters was dit een succesvol begin. De tweede wedstrijd is op 14 april in Uithuizen.

1 Reply to "Prijzen voor turnsters VIOS Warffum"

  • comment-avatar
    Froukje Westra maart 22, 2019 (13:26)

    Mooi dat jullie ook aandacht voor deze tak van sport hebben. Wordt vaak ondergewaardeerd en onderbelicht.