Tweedeklasser NEC Delfzijl hunkert naar succes

NEC Delfzijl zal er alles aan gelegen zijn om zaterdagmiddag op het eigen sportpark Centrum een overwinning te pakken in het duel met FC Meppel. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 2-1 overwinning voor de Drenten.

De Delfzijlsters draaiden een prima periode waarin het van de acht wedstrijden maar liefst zes wist te winnen. Het leverde de ploeg een tweede plaats op achter de zekere kampioen Pelikaan S. Daarna werd het echter een stuk minder. Er volgden zeven nederlagen en twee remises. Oefenmeester Kees Pranger verwacht een lastige wedstrijd.

‘We zitten in een lastige fase na de winterstop en hunkeren naar succes. FC Meppel zal inzakken en in de omschakeling van onze futen proberen te profiteren. Omdat we moeite hebben met het creëren van kansen en verzilveren van de kansen verwacht ik een wedstrijd waarin twee ploegen zoekende zijn.’

NEC Delfzijl verloor na de winter in de laatste vijf minuten van FC Meppel terwijl het eigenlijk zelf had moeten winnen. Daarna volgde verlies tegen Pelikaan S. het duel in Groningen tegen The Knickerbockers was volgens de oefenmeester ‘schandalig slecht.’ Zijn ploeg kon niet met de omstandigheden omgaan en kreeg een flinke mentale oplawaai (5-0) van de studentenploeg.

Pranger: ‘De afgelopen drie wedstrijden was ons veldspel matig en raakte het zelfvertrouwen zoek. Wij als staf doen er van alles aan om het tij te keren en de ploeg weer op de rit te krijgen. Ondanks de huidige situaties is het relatief rustig binnen de selectie. Wat dat betreft is het geloof er wel dat het goed zal komen. Maar dat gaat niet vanzelf natuurlijk.’

Ondanks de slechte reeks en het gebrek aan zelfvertrouwen zal Pranger zijn ploeg de opdracht geven om er vol gas in te vliegen. ‘We moeten druk naar voren zetten en proberen om via onze flankspelers kansen te creëren. Een afwachtende houding aannemen heeft ons de laatste wedstrijden ook niet veel opgeleverd. En ja, alleen een driepunter telt.’

Het ontlopen van de nacompetitie is volgens de oefenmeester een must, maar dan zullen er snel resultaten moeten komen. ‘Anders kom echt in een negatieve spiraal terecht’, aldus de Leekster. De eerste zorg is dan ook om tegen FC Meppel een goed resultaat te boeken. Wellicht biedt dat zicht op meer en vindt NEC Delfzijl de weg omhoog weer terug.

Als dat zo is, mag men zelfs weer aan een hoge klassering denken, want zo groot zijn de verschillen ook niet. Pranger: ‘Omhoog kijken mag altijd, maar dat is bij ons pas aan de orde als er drie of vier winstpartijen worden geboekt.’

Ook FC Meppel kan allesbehalve op de lauweren rusten. De Drenten hebben weliswaar drie punten meer dan hun opponent uit de havenplaats, maar de achtste plats die men nu bezet biedt geen enkele garantie. Het team van coach Arjen Plessen speelde tot dusver achttien wedstrijden, won acht ontmoetingen, speelde twee keer gelijk en ging acht keer onderuit.

De laatste overwinning van de Meppelers dateert van 9 februari toen DZOH met een 1-0 nederlaag terug naar huis werd gestuurd. Juules Kwant was toen de doelpuntenmaker. Om een overwinning van NEC Delfzijl op te zoeken moeten we iets verder terug. Op zaterdag 15 december werd met 3-2 van VEV ’67 gewonnen. Nino Tualena, Dion Zimmerman en Ahmet Kiraz waren destijds trefzeker.

Een overwinning van NEC Delfzijl kan al snel voor wat meer lucht zorgen. Alle remmen los en hopen dat het publiek een spektakelstuk te zien krijgt. Het script kan aan de zijlijn gemakkelijk geschreven worden, het zijn de acteurs die de rolverdeling moeten invullen.

No Replies to "Tweedeklasser NEC Delfzijl hunkert naar succes"