Turnster VIOS op halve finale NK turnen

De negenjarige Tess Zemering is zaterdag samen met trainster Sandra Bosman van turnvereniging VIOS uit Warffum naar Helmond afgereisd voor haar eerste landelijke wedstrijd. Zemering had zich geplaatst voor de halve finale NK turnen. Zij moest het opnemen tegen vierentwintig sterke turnsters in de categorie Instap N3.

Het eerste toestel was de vloer. Zemering turnde voor haar doen een prima oefening. Niet alle plus-elementen lukten, waardoor de D-score van de oefening lager uit kwam. 12.000 punten was voor Zemering een prima score. Op sprong liet ze een hanstandoverslag over de pegasus zien, waarvoor zij 12.933 scoorde. Voor de hurksalto tot stand scoorde Zemering 13.233 punten, wat haar een gemiddeld cijfer van 13.083 opleverde voor sprong.

Het niveau tijdens de wedstrijd lag erg hoog en dit was op het onderdeel rek ook duidelijk zichtbaar. Zemering turnde op dit toestel een oefening in de middenmoot. Ze scoorde netjes met 11.900. De balk was het laatste toestel voor Zemering en ook nog het favoriete toestel van de jonge turnster. Hier en daar waren de zenuwen wat zichtbaar, maar Zemering wist ze onder controle te houden. De handstand was nog niet hoog genoeg voor een plus element, maar de radslag werd daar in tegen super uitgevoerd. 12.233 was een mooie score voor Zemering.

Met een totaal van 49.216 punten eindigde Zemering op een keurige zeventiende plek. Deze plek was niet voldoende voor doorstroming naar de Nederlandse kampioenschappen, maar de jonge turnster is een hele ervaring rijker.

No Replies to "Turnster VIOS op halve finale NK turnen"