KlimaatgroepStars gaat weer onderuit

Middelstum was zaterdag het strijdtoneel van de start van de tweede helft van de tafeltenniscompetitie in de eerste divisie. Het Middelstummer KlimaatGroepStars kwam in eigen huis uit tegen Tempo-Team. En weer werd er een nederlaag geleden en weer was het een grote: 2-8.

De coaches Jan Tammenga en Gert Stulp, beiden deden vijf wedstrijden omdat Anne Vlieg het even iets rustiger aan doet, waren tevreden over zeker het spel en de kansen die er waren om vijfgamers te winnen.

Pim van Schaik haalde een goed tot zeer goed niveau, maar het zelfvertrouwen heeft wel wat deukjes opgelopen de laatste tijd, dus op het moment dat er een voorsprong over de bühne gespeeld moest worden haperde de machine. Twee matches tegen Smith en Scott gingen daardoor net naar de andere kant. Jammer, maar het niveau was erg hoog en dat was een week geleden wel anders.

Shuo Han Men won tegen Elwin Huiden en tegen Scott begon ze zoals zo vaak niet scherp genoeg. Ze kwam met 2-0 in games achter te staan, trok de stand vervolgens gelijk en op de valreep toch de iets lepere tegenstander de eer gelaten van de overwinning.

Peter Verweij verloor jammerlijk van Smith. In de vijfde game werd het 10-12. Ook van hem kun je soms zeggen dat hij de trekker niet overhaalt en zijn spel in de beslissende fase te klein maakt. Hij pakte net als Shuo Han ook de jonge Huiden. Tegen Scott, die zeer goed speelt de laatste tijd, was hij kansloos. Met een dubbel die verloren ging, leverde dat de grote uitslag op.

Voor ongeveer vijftig toeschouwers, niet verkeerd natuurlijk want de Middelstummers doen niet mee voor resultaten tot dusverre, kon na afloop toch gezegd worden dat er geknokt werd en dat er meer te halen was geweest. De zeer ervaren tegenstanders waren net iets slimmer en bleken op belangrijke momenten wat over hebben.

‘En als je er dan toch weer een pot van bijna zes uur van weet te maken en je hebt hem de hele tijd beleefd, dan weet je dat je weer een dag onder de pannen bent geweest’, aldus de coaches.

De komende wedstrijden kan en moet er weer ervaring worden opgesnoven, wat relaxed kan gebeuren. De instelling was in orde en dat dient ook zo te blijven, want KlimaatgroepStars heeft nog wat te leren om in de toekomst echt te kunnen meedraaien.

No Replies to "KlimaatgroepStars gaat weer onderuit"