DWA/Argo grijpt in zinderend slotduel naast prijzen

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in de laatste wedstrijd van het zaalseizoen met 14-14 gelijk gespeeld tegen koploper Spannum. Deze Friese ploeg werd daardoor kampioen. De Winsumers en Bedumers hadden moeten winnen om boven Spannum te eindigen, maar konden in een zeer spannende wedstrijd in een bomvolle Ripperdahal in Winsum niet verder komen dan een remise. Hierdoor eindigt de ploeg op de derde plaats en is er ook geen sprake van promotie.

Er heerste zaterdag een echte finalesfeer in de Ripperdahal in Winsum. De gasten uit Spannum waren met een bus met supporters naar Winsum afgereisd en de thuisploeg had de tribunes helemaal vol zitten.

Voor DWA/Argo was vooraf duidelijk dat het met vier doelpunten verschil moest winnen van Spannum om kampioen te worden. Bij winst met een kleiner verschil zou DTS uit Surhuizum er met de titel vandoor gaan, maar was de tweede plaats voor DWA/Argo mogelijk nog goed voor promotie. Spannum wist dat het minimaal een gelijk spel moest behalen om de titel veilig te stellen.

De thuisploeg, die in de vaste basisopstelling kon spelen, begon sterk aan het duel, want Lisette Hamminga zette DWA/Argo al vlot met twee rake schoten op 2-0. De Friezen waren echter niet meteen van slag en zorgden er met geduldig spel ook voor dat ze tot doelpunten kwamen. Na de 2-2 was het weer Lisette Hamminga die de thuisploeg op een voorsprong bracht, maar daarna kwam een zeer magere fase voor de thuisploeg. Het leek of de zenuwen de ploeg parten gingen spelen en het wilde maar niet lukken om tot afronding van de vele kansen te komen.

Terwijl DWA/Argo in maar liefst twintig minuten niet tot een treffer kon komen, waren de gasten wel trefzeker. Spannum bleef lange aanvallen opzetten en liep weg van de thuisploeg naar een ruststand van 3-7. Vervelende bijkomstigheid voor DWA/Argo was ook nog dat aanvoerster Natasja Schuuring geblesseerd uitviel met een nare polsblessure. Haar vervangster was Yarin Smedema.

Smedema was na de rust meteen de eerste die tot scoren kwam namens DWA/Argo. Ondanks haar status als invalster, nam ze de verantwoordelijkheid door een toegekende strafworp te nemen. Ze hield haar hoofd koel en verzilverde deze vlekkeloos. De thuisploeg werkte hard om de achterstand ongedaan te maken, maar slaagde daar in het begin van de tweede helft nog niet echt in. Tot 7-11 scoorden beide ploegen om en om en bleef het gaatje van vier treffers in tact.

Toch kwam DWA/Argo beter in haar spel, want na 7-11 wist de ploeg van trainer-coach André Pettinga ineens wel dichterbij te komen. Yarin Smedema was andermaal trefzeker vanaf de strafworpstip en vervolgens verschalkte Benjamin Pestoor zijn tegenstander onder de korf. De grote supportersschare ging nog eens extra achter de thuisploeg staan en toen Nick Brandsma even later voor 10-11 zorgde werd het weer heel spannend. Hoewel Spannum voor 10-12 zorgde, had DWA/Argo het betere van het spel en dat resulteerde na goals van Karen Oostmeijer en Benjamin Pestoor in een gelijke stand van 12-12. Met nog circa vijf minuten op de klok kon het duel ineens weer alle kanten op.

De Friezen, die het er natuurlijk niet op aan wilden laten komen, namen toch weer een voorsprong en wederom moest DWA/Argo in de achtervolging. Lisette Hamminga zorgde vervolgens met een raak schot voor de gelijkmakende 13-13. In een zinderende slotfase was duidelijk dat DWA/Argo niet met de benodigde vier treffers verschil zou winnen, maar winst met een kleiner verschil betekende nog altijd een goede kans op promotie. Zover kwam het echter niet. Spannum nam andermaal een voorsprong door een onterecht toegekende vrije bal af te ronden.

Invaller Gert Jan stulp zorgde vervolgens nog voor 14-14, maar verder dan dat kwam DWA/Argo niet. Spannum speelde beheerst de wedstrijd uit en kon zo het kampioenschap gaan vieren. Doordat DTS wel, zoals verwacht, won, eindigt DWA/Argo op de derde plaats. Dit betekent dat de ploeg volgend seizoen wederom in de vierde klasse uitkomt.

De korfballers zijn nu twee zaterdagen vrij, om zich voor te bereiden op de tweede helft van de veldcompetitie. Daarin staat DWA/Argo in een klasse hoger momenteel op een keurige tweede plaats en zijn er zelfs kansen op promotie naar de tweede klasse. De eerste veldwedstrijd is op 20 april op het kunstgrasveld in Winsum. Tegenstander is dan SIM uit het Friese Haskerdijken. Die wedstrijd zal om 15.30 uur beginnen.

* Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (4), Benjamin Pestoor (2), Karen Oostmeijer (2), Yarin Smedema (2), Nick Brandsma (2), Lisanne Pettinga (1) en Gert Jan Stulp (1).

Uitslagen:
Deinum   - DTS    16-22
DWA/Argo  - Spannum  14-14
Veenwouden - Zunobri  19-20

Eindstand 4e klasse B:
Spannum         12-21 (240-162)
DTS			12-20 (275-157)
DWA/Argo		12-19 (238-159)
Deinum			12-10 (203-202)
Zunobri			12- 9 (202-259)
WIK’34			12- 5 (173-223)
Veenwouden		12- 0 (125-294)

No Replies to "DWA/Argo grijpt in zinderend slotduel naast prijzen"