Winsum dwingt te weinig af bij Oranje Nassau

Vooraf was niet iedere volger van Oranje Nassau er gerust op. De Stadjers draaiden de laatste wedstrijden wat stroever dan de weken ervoor. En Winsum is een tegenstander, waar Oranje Nassau de laatste jaren veel moeite mee heeft gehad. Nu was echter alles anders. De spelers van ON legden een prima partij op de mat en versloegen hun opponenten, die te weinig wisten af te dwingen, met 4-0.

Winsum begon goed aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten waren de gasten ook redelijk gevaarlijk. De ploeg en hun supporters claimden na tien minuten een strafschop toen Wouter Bloem naar de grond ging. Scheidsrechter Bart Pleiter wilde niets weten van een strafschop. Na die fase kwam Oranje Nassau meer onder de druk vandaan. De goed spelende Ruendel Martina schoot een vrije kans net naast het doel van keeper Germen Bouwman. Eerder had Erwin Heidekamp al handelend moeten optreden.

Oranje Nassau zette steeds meer druk. Dat resulteerde in de veertiende minuut in een doelpunt. Een verre ingooi van verdediger Dennis Molema bereikte uiteindelijk David Voigt die deze kans niet onbenut liet: 1-0. De goal viel op een belangrijk moment in de wedstrijd. Zes minuten later was het weer raak. Ruendel Martina gaf een assist aan Fokko Kronemeijer, die raak schoot: 2-0.

Winsum moest vooral verdedigend alle hens aan dek houden. Ze werden dol gespeeld door het ontketende ON, dat met veel strijd en inzet de tegenstander onder druk bleef zetten. Winsum kwam niet veel verder dan verdwaalde schoten op doel, een scrimmage in het strafschopgebied en een aantal pittige overtredingen. Scheidsrechter Pleiter, geassisteerd door de heren Brondijk en Heikens, hield deze wedstrijd de kaarten echter op zak.

Kansen waren er in de eerste helft nog voor Tyson dos Santos en David Voigt, maar beiden misten. Vlak voor rust werd Ruendel Martina nog een keer stevig aangepakt. De aangeslagen aanvaller kon toch verder. Toen Martina even voor behandeling naar de kant was gegaan, kon een schot van Winsumer zijde worden genoteerd dat door Erwin Heidekamp werd gepareerd.

Na rust ging Oranje Nassau verder waar het gebleven was. In de 47e minuut scoorde Ruendel Martina het derde doelpunt van de gastheren, zijn vijftiende van dit seizoen: 3-0. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld, maar de ploegen moesten nog 43 minuten.

In dat deel van de wedstrijd gebeurde er van alles. In de 54e minuut schoot Dennis Molema de bal net naast het doel. Trainer Bert Vos van Winsum had inmiddels Kay Bootsman vervangen door Reinder Haaksema. Vier minuten later werd het mooiste doelpunt van de middag geboren. Keeper Germen Bouwman moest ver uit de goal om een aanval van ON af te stoppen. De bal kwam bij David Voigt terecht, die vanaf veertig meter op het lege doel mikte: 4-0.

Winsum geloofde het toen wel. Vos wisselde opnieuw. Topscorer Rogier Krohne werd naar de kant gehaald met het oog op de bekerwedstrijd van dinsdag tegen BCV. Zijn vervanger was Heinze Andringa. Trainer Erwin Heerlijn wisselde ook. Aanvoerder Rhobin Brander werd eruit gehaald en Jermo Verbeek mocht weer zijn minuten maken.

Bij een uittrap raakte doelman Germen Bouwman geblesseerd. Hij niet verder waardoor Vos zijn derde wissel moest gebruiken. Wouter Meijer was zijn vervanger. Een kwartier voor het einde mocht Michel Koopman de moegestreden Fokko Kronemeijer vervanger. Er kon nog een schietkans voor Tim Hof worden genoteerd die hoog over ging. De laatste wissel van Heerlijn en Van der Zweep was Kevin Brander. Hij mocht Dennis Molema vervangen. Tegen het einde van de wedstrijd moest Ali Hussein Al Jaffar nog met een vervelende blessure naar de kant. Maar ook van de man meer-situatie wisten de Winsumers niet te profiteren.

Door de overwinning heeft Oranje Nassau de tweede plek stevig in handen. De voorsprong op Winsum is opgelopen naar acht punten, maar Winsum heeft nog wel een wedstrijd te goed. Nummer vier Drachtster Boys heeft een achterstand van twaalf punten op Oranje Nassau. Komend weekeinde wacht Oranje Nassau de lastige uitwedstrijd tegen Balk. Winsum speelt dan op eigen veld tegen vv Groningen.

* Oranje Nassau – Winsum 4-0 (2-0). David Voigt 1-0; Fokko Kronemeijer 2-0; Ruendel Martina 3-0; David Voigt 4-0 (tekst en foto: Siemon Aikema/Albert Haaima).

No Replies to "Winsum dwingt te weinig af bij Oranje Nassau"