Winterloop geeft geld aan particuliere doelen

De Bedumer Winterloop heeft dit jaar een recordopbrengst van maar liefst 114.785,13 euro opgeleverd. Een deel van dat bedrag is naar particuliere initiatieven gegaan.

‘Wij zijn heel veel dank verschuldigd aan een ieder die op wat voor manier hieraan heeft bijgedragen. Als team van de Winterloop zijn wij trots op dit geweldige resultaat. Ieder jaar denken wij dat het plafond van wat financieel redelijkerwijs mogelijk is wel is bereikt maar Bedum en omstreken laten ons altijd weer versteld staan’, aldus aanjager Klaes Hoekstra.

Dit jaar had men een nieuw item ingevoerd om particuliere initiatieven aan te melden voor financiële ondersteuning op het Hogeland. Uiteraard moest dit wel kanker gerelateerd zijn. Er werden vier projecten aangemeld en twee hiervan zijn gehonoreerd. Een commissie van wijze mensen (Gerda Klooster – KRF, Rik Plaggemars – huisarts en Henriette Huizinga – predikante van de PKN kerk Bedum) heet hier over geoordeeld.

Het eerste project dat gehonoreerd gaat worden is het Kankercafé Luna. Dit gaat over het opzetten van een tweemaandelijkse bijeenkomst waar (ex) kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten. De drijvende krachten hierachter zijn Lucie Luurs en Nanda Medema.

Men ontmoet daar mensen die begrijpen wat je doormaakt en waar je informatie kunt verzamelen, gebruik makend van de verhalen van ervaringsdeskundigen en lotgenoten. Elke bijeenkomst heeft aan het begin een formeel karakter waar er een spreker of instantie uitgenodigd kan worden die nuttige informatie kan verstrekken maar ook een kapper, schoonheidsspecialiste of financieel deskundige kan zijn kennis en ideeën hier delen. Teamlid Karin Poelstra overhandigde de cheque van 3000 euro voor de opstartkosten van dit mooie en broodnodige initiatief.

Het tweede project betreft de zwemgroep ‘de Spetters.’ Deze groep van (ex) kankerpatiënten, die wekelijks een zwemochtend met elkaar beleven, hebben in verband met hun 10-jarig bestaan gevraagd of het mogelijk is om met elkaar een keer naar Fontana Nieuweschans te mogen. Zij zwemmen iedere week in Delfzijl maar misschien is dit initiatief ook wel mogelijk in Bedum of Winsum. Er was in ieder geval animo genoeg. Tijdens de overhandiging waren er maar liefst 33 deelnemers aanwezig. Teamlid Jan Kuiper mocht een cheque van 1087,50 weggeven voor dit mooie gebeuren en uiteraard wenste hij de zwemgroep veel plezier tijdens hun uitje.

Hoekstra: ‘Al met al denk ik dat wij gerust kunnen spreken van een geslaagde negende editie van de Bedumer Winterloop. Het restant van de opbrengst zal binnenkort worden aangeboden aan het UMCG Kanker Researchfonds.’ Het gaat hierbij om een bedrag van 110.697,63 euro.
Het team van de Winterloop is nu al begonnen met vergaderen in verband met de tiende en dus jubileumeditie. ‘We gaan alles uit de kast trekken om ook hier een groot succes van te maken en zijn er van overtuigd dat u ons daar weer bij gaat helpen. Nogmaals heel veel dank’, besluit Hoekstra.

No Replies to "Winterloop geeft geld aan particuliere doelen"